AS Mundo Club Reșița, activă în competițiile juvenile. Școala de gentlemani a lui Lucian Dobre se remarcă pe plan național

Proiectul demarat în 2013 de unul dintre fotbaliștii importanți ai Caraș-Severinului începe să fie tot mai vizibil în țară. Lucian Dobre creează caractere puternice la Reșița și face educație prin sport.

,Am dorit să împart experienţa mea în fotbal cu cineva, să o împărtăşesc altora. Aşa m-am hotărât să fac această şcoală. Pe drum mi s-au alăturat mai mulţi oameni şi asta mă bucură. Şcoala asta nu am creat-o pentru a forma fotbalişti. Eu vreau să creez caractere puternice, crescute în spiritul fair-play-ului, al corectitudinii, să fac din aceşti copii adevăraţi gentlemani. Ăsta e scopul meu principal. Nu ştiu dacă vor ajunge fotbalişti, asta ar fi un bonus. Sper să fiu ajutat în demersul meu şi deocamdată văd că sunt. Mai mulţi bani investesc decât câştig. Nu am ce câştiga acum. Poate dacă voi vinde vreun jucător peste ani vom acoperi investiţiile. S-au investit ceva bani, m-au ajutat şi părinţii şi încercăm să realizăm ceva frumos”, a declarat în dese rânduri Lucian Dobre, care îi mai are în staff pe Lucian Popa, Radu Iovanovici și Artur Luca.

Puștii de la Mundo Club au participat cu succes la două competiții importante în această lună. Micuții fotbaliști au făcut un veritabil tur de forță în weekendul trecut, când s-au numărat printre participanții la turneele de la Timișoara și Hațeg. Prezența la Cupa Bega de Iarnă a adus două prezențe pe podium pentru AS Mundo Club Reșița: locul 3 la categoria de vârstă 2007 și locul 2 la categoria 2008.

Lucian Dobre și-a condus în competiție elevii născuți în anul 2007: Mihai Traia, Raul Matei, Robert Hălălău, Cosmin Daneliuc, Paul Iordache, Cristian Domil, Mihai Negovan, Darian Vîjîian, Lucas Mucălău, Albert Orbulescu, Marcus Podină, Aniss Trandafir, Denis Fekete, Rareș Cozma, Denis Obeșterescu, Cristian Pîrvănescu.

AS MUndo Club
Echipa copiilor născuți în anul 2008, pregătită de prof. Radu Iovanovici, s-a prezentat la Timișoara în următoarea alcătuire: Vlad Sztanoji, Bogdan Avram, Cătălin Tipol, Andrei Urieș, Patric Todoran, Adrian Ursu, Nicușor Imbrea, Bogdan Matei, Denis Domil, Cristian Țaponia, Alex Dugan, Sergiu Hohn, Sorin Gerhard, Vasilică Mergea.

După Cupa Bega de Iarnă, reșițenii s-au deplasat imediat în județul Hunedoara, pentru a participa la turneul Cupa Țării Hațegului, organizat pentru copiii născuți în anii 2007-2008. Echipe din patru județe s-au aflat în această competiție maraton desfășurată în sala de sport din Hațeg. Deși veneau după un turneu epuizant la Timișoara, micuții reșițeni au avut resurse nebănuite și au ajuns să dispute finala turneului, după ce au trecut cu succes de faza grupelor și în semifinale de Sorii Junior’s Lupeni, cu 2-1, prin dubla lui Denis Obeșterescu. În finală, AS Mundo Club s-a reîntâlnit cu Sport Kids Drobeta Turnu Severin, cu care remizase în grupă, scor 2-2 (goluri Rareș Cozma și Denis Obeșterescu). Reșițenii au cedat de această dată cu 1-2, unicul gol fiind înscris de același Denis Obeșterescu. AS Mundo Club Reșița a lăsat însă o bună impresie la acest turneu de la care s-a întors și cu un premiu special, Rareș Cozma fiind desemnat cel mai bun jucător.

„Organizarea a fost impecabilă, chiar dacă turneul s-a disputat pe parcursul unei singure zile. Sunt mulțumit de prestația echipei care venea după un alt turneu organizat la Timișoara. La această vârstă, nu mă interesează rezultatul, pentru că ne aflăm într-o perioadă în care caut să dezvolt imaginația jucătorilor. Nu le cer mult și nici nu am pus accent pe relațiile de joc, pe pase sau traseele balonului. Pentru mine este foarte important un jucător care poate să facă diferența într-un meci“, a precizat Lucian Dobre.

Premiere Cupa Tarii Hategului
Au jucat la Cupa Țării Hațegului: Raul Matei, Robert Hălălău, Paul Iordache, Mihai Negovan, Cosmin Daneliuc, Denis Fekete, Marcus Podină, Denis Obeșterescu, Albert Orbulescu, Rareș Cozma, Cristian Domil.

Lucian Dobre a fost cooptat recent în echipa managerială a președintelui AJF Caraș-Severin, Viorel Lolea, cel care va coordona activitatea fotbalistică din Regiunea 5 Vest.