HC Adrian Petrea n-are rival în Divizia A!

HC Adrian Petrea a bifat a cincea victorie consecutivă în Divizia A de handbal masculin. Noua echipă de handbal a orașului calcă totul în picioare în liga secundă și pare să nu aibă adversar de calibru în acest sezon.

Nici HC Sibiu, egala Reșiței în privința numărului de puncte din clasament, nu s-a putut opune forței handbaliștilor reșițeni, chiar dacă prima repriză a meciului din etapa a cincea a fost ceva mai echilibrată. Adi Petrea și colegii săi au turat mai greu motoarele, dar odată pornite au lovit ca un trăsnet formația oaspete. Goluri care mai de care mai spectaculoase, aerienele finalizate cu siguranță de Marius Bahan din combinațiile cu Mișa Rohozneanu (la 25-13 după un contraatac purtat de coordonatorul de joc al bănățenilor) și cu Cristian Lela (când tabela arăta 28-15), execuțiile de mare finețe și paradele portarilor Sămînță și Ionescu au făcut deliciul publicului. Un public tot mai atașat de handbal și de această echipă și, ca o notă pozitivă, am putea remarca faptul că deși intrarea la meciuri este liberă, fanii iau cu asalt casa de bilete de la Polivalentă pentru a-și achiziționa tichete la simbolica sumă de doi lei. Nu mai puțin de 275 de bilete s-au vândut vineri seara la meciul câștigat en fanfare de HC Adrian Petrea, 36-20 (18-12) cu HC Sibiu.

„A fost un derby doar prin prisma locurilor ocupate în clasament, dar felicit echipa din Sibiu. În prima repriză au fost momente când au opus rezistență. Mă bucur însă că am trecut peste perioada mai puțin fastă din timpul meciului. În ultimele trei meciuri avem starturi mai puțin reușite, dar ne revenim pe parcurs. Un meci de handbal ține 60 de minute și trebuie să joci până la sfârșit. Nu putem da o câștigătoare după 20 de minute sau după prima repriză. Jocul nostru este în creștere, de la meci la meci. Referitor la meciul de azi, am ales să încep cu Andy Sămînță în poartă, tocmai pentru a-i da încredere, pentru a-i da motivație și zic că a făcut față cu brio. Am adus și al treilea portar, Andrei Drăghici, pregătim antrenamentele și jocurile pentru ceea ce va urma“, a spus antrenorul și handbalistul Adrian Petrea.

Au jucat la HC Adrian Petrea: Sămînță, Ionescu – Daia 9, Bahan 7, Lela 5, Vaidasigan 4, Rohozneanu 3, Pârvan 3, Petrea 3, Drăgănescu 1, Crăciun 1, Rugaci, Steiner.

Runda următoare va fi o intermediară, HC Adrian Petrea urmând să joace miercuri, 15 octombrie, de la ora 15, în deplasare la Academia de Handbal Minaur Baia Mare.