Haos pe străzile Timișoarei!

Mai multe semafoare din Timișoara sunt nefuncționale după ce un șofer a lovit o cutie a sistemului inteligent de monitorizare a traficului, iar un altul a intrat cu mașina într-un stâlp.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că din cauza a două accidente rutiere, o parte din semafoarele din oraș nu sunt funcționale. Un șofer a lovit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o casetă care găzduiește echipamente electronice de comandă în cadrul sistemului inteligent de monitorizare a traficului, iar un altul a intrat cu mașina într-un stâlp de semafor.

Primul dintre accidente a avut loc la intersecția B-dului Take Ionescu cu str. Mihail Koglniceanu, iar cel de-al doilea în Piața Traian. Primarul Timișoarei a afirmat că pagubele sunt estimate la aproximativ 100.000 de euro.

leader board 728 x 90 px

„Evident, aceste echipamente sunt scumpe și pagubele sunt însemnate, primele estimări sunt la circa 100.000 de euro. S-au repus, am înțeles, în funcțiune, cel puțin o parte dintre semafoare, pentru că există soluții alternative în sistemul nostru, un sistem foarte complex, dar el nu merge acum în regimul nominal în care a fost gândit, ci pe o variantă de rezervă, de avarie. Imediat după accident nu au mers deloc semafoarele în zonele în care erau implicate acele echipamente”, a declarat Nicolae Robu.

Reprezentanții Primăriei Timișoara intenționează să se îndrepte împotriva celor doi șoferi, pentru recuperarea pagubelor produse.