ACS Poli speră tot mai greu la salvare. Alb-violeții au remizat cu Energeticianul, după un joc bun pentru nivelul ligii secunde

ACS Poli a terminat la scorul de 1-1 meciul cu Energeticianul, un joc foarte bun, cu ocazii multe, în ciuda locurilor din partea inferioară a clasamentului ocupate de cele două formații. Timișorenii au avut posibilitatea să deschidă scorul, dar Bădăuță a ratat un penalti, iar gazdele au înscris prin Tudorache. În repriza secundă însă, echipa lui Răchită a revenit după golul lui Golda și ar fi putut să câștige, dar Oprea a ratat ocazii incredibile pe final.

Oaspeții au avut un start convingător de meci, cu controlul asupra balonului, și concretizat printr-un șut bun al lui Tudorache, pe lângă poarta lui Moldovan. ACS Poli a revenit însă în joc cu ocazii destul de periculoase. Bădăuță a trimis cu capul în bară, iar apoi, Uyi a trimis și el periculos, tot cu capul, după un corner, dar portarul Axinte a reținut. Timișorenii au irosit ocazii și prin Manolache și Calugher, care au avut șuturi care s-au dus puțin pe lângă poartă. Timișoara a primit un penalti în minutul 28, după ce Uyi a fost faultat, însă Bădăuță a tras foarte slab, iar Axinte a intervenit din nou. Oaspeții au revenit în controlul jocului și au marcat în minutul 34, după o combinație cu centrarea lui Maxim și șutul plasat al lui Tudorache. Până la pauză, Sidorenco și Codrea au irosit ocazii pentru gazde, fără succes în a modifica scorul.

ACS Poli a ieșit însă mult mai montată de la vestiare. Mai întâi, Țîgîrlaș a avut o pătrundere cu un șut în forță, dar nu l-a putut învinge pe Axinte. În minutul 52, a venit însă și egalarea. Chemin a centrat de pe stânga, iar Golda, aflat în fața careului mic, a preluat, s-a întors și a marcat dinte doi fundași adverși. ACS Poli a controlat tot jocul din a doua jumătate a partidei. Totuși, mingea nu a mai vrut să intre în teren. Mai întâi, Buzan nu a prins spațiul porții, apoi nici Chemin sau Codrea. Țîgîrlaș și-a mai încercat o dată norocul, la o fază aproape identică cu cea din debutul reprizei, și încă o dată Axinte a intervenit. În finalul meciului, Lucian Oprea a ratat două ocazii monumentale, singur cu portarul, dintre care una chiar în prelungiri, astfel că bănățenii s-au mulțumit doar cu egalul.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

ACS Poli Timișoara: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Uyi, Paramatti (cpt.), Vl. Olteanu – Calugher, D. Codrea, Ant. Manolache (Golda 46′) – Buzan (L. Oprea 79′), Bădăuţă, Sidorenco (Chemin 36′)

Energeticianul: Axinte – Gunie, Misăraş, M. Ioniţă, Andr. Dragu (Ad. Voicu 55′) – Cenaj, Cl. Petruş – Vl. Tudorache, C. Ionică (cpt.), Maxin (Rob. Petre 55′) – Vl. Rusu (R. Enache 68′)

Valeriu Răchită pare să se resemneze cu perspectiva retrogradării. „Cred că rezultatul nu este conform cu realitatea din teren. Am început meciul cu o bară și un penalti. Am primit un gol dintr-o neglijență. A alunecat Dorin Codrea, deși le-am spus că terenul pe anumite porțiuni este moale. Am primit un gol dintr-o fază care nu anunța nimic. Aici a fost momentul psihologic, ca să nu mai vorbesc de repriza a doua, în care cred că am avut șapte-opt ocazii clare de a marca, inclusiv cu poarta goală. Voi avea o discuție cu jucătorii, pentru că erau unii nemulțumiți că nu joacă. Și i-am introdus și au ratat cu poarta goală sau singuri cu portarul. Din păcate, s-a demonstrat pe punctele noastre că nu iau nicio decizie în defavoarea unuia sau a altuia, ci doar pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul. Obiectiv care, din păcate, s-a îndepărtat. Eu sunt principalul vinovat, pentru că eu sunt managerul general al clubului. Eu mi-am asumat acest obiectiv, eu i-am introdus, eu i-am antrenat. Am avut o reacție la Lucian pentru că îl vedeam când făceam antrenamentele tactice că nu prinde tricoul de titular și era supărat. Acum ar trebui să fie mai supărat, pentru că a ratat ocazii din care ar fi putut să câștige meciul. Pe Alex nu am fost supărat că a ratat penalti, că au ratat mulți penalti. Ci modul în care a executat un pic zeflemist. Dacă dădea tare, într-un colț și o scotea portarul, era… Dar asta e viața, nu putem să mai întoarcem timpul înapoi. Din păcate, asta e viața. Norocul ține cu unii astăzi, cu alții mâine. Dar eu sunt supărat pe mine și pe faptul că nu am reușit să capacitez anumiți jucători să dea totul, să fie concentrați în fața porții. Cu Denis am stat de vorbă. A marcat, dar a mai avut încă două-trei situații și, din păcate, nu sunt lucizi acolo în fața porții. Sunt extrem de dezamăgit”, a precizat antrenorul lui ACS Poli.

Viorel Tănase a fost la primul meci pe banca Energeticianului și crede că echipa, căzută pe locul 15, se va salva de la retrogradare. „Am venit cu alt obiectiv, acela de a lua 3 puncte. Am crezut foarte tare în acest obiectiv. Am început foarte bine prima repriză, am dominat, am avut posesia și, la singura greșeală, Timișoara a avut un penalti. După care, am mai avut câteva situații de contraatac, dar nu le-am fructificat. În a doua repriză ne-am retras, inexplicabil. Am cedat mijlocul terenului. Nu am cerut asta la pauză, ci dimpotrivă, să punem presiune pe purtătorul de balon. Am avut și șansă, dar au avut și ei șansă pe final, la două contraatacuri tăioase ale noastre, create de Tudorache. Păcat că nu a fost mai inspirat la ultimul pas. Păcat că s-a terminat cu acest scor, pentru că, din păcate, nu ajută pe nimeni. Dar pentru mine și echipa mea este un plus, este un punct câștigat în deplasare și țin să-i felicit pe băieți pentru atitudine și pentru caracterul de care au dat dovadă până la final. Niciodată nu voi cere echipei mele să se retragă sau să tragă de timp. În echipă avem 14 jucători sub 21. E o echipă foarte tânără, cu o medie de vârstă de 22 de ani. Eu am venit aici să-i fac mai buni, să-i învăț fotbal, nu să tragă de timp! Normal, în timpul jocului apar situații în care jucătorul ia decizia, din instinct, să se retragă. Tot timpul le-am spus să atace, să pună presiune pe adversar”, a precizat antrenorul Energeticianului.

ACS Poli rămâne pe locul 19 și va juca următorul meci tot la Timișoara, derby-ul cu ASU, organizat de cei din urmă.

banner 970 x 250