Poliția confirmă: infracțiuni în pădurile din Caraș-Severin! Se taie ilegal și se vinde „la negru”!

Polițiștii de la Protecția Fondului Forestier și Piscicol și de la inspectoratele județene Dâmbovița, Gorj, Hunedoara și Caraș-Severin au descins în această săptămână în trei ocoale silvice de stat și la trei agenți economici cărășeni!

În urma acțiunii demarate pe raza județului Caraș-Severin, au fost constatate mai multe nereguli, pentru care au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.000 de lei, precum și șase infracțiuni, fiind întocmite dosare penale: pentru trei infracțiuni de tăiere fără drept de arbori și pentru alte trei de furt de arbori.

„Polițiștii au constatat că s-a încălcat Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, sens în care au fost confiscați aproape 3.000 de metri cubi de lemn, în valoare de peste 880.000 de lei. Au fost găsite peste 100 de bucăți de lemn, provenite din tăierea ilegală (peste 27 metri cubi), a căror valoare se ridică la 7.700 de lei”, ne-a informat Inspectoratul General al Poliției Române.

În urma controlului efectuat la un depozit de material lemnos al unei firme, s-a constatat lipsa a peste 1.000 metri cubi de lemn (în  valoare de aproape 370.000 de lei). În schimb, societatea deținea alte material lemnoase fără proveniență legală. Operatorului economic i-au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale conform Legii nr 171/2010, în valoare de 19.000 de lei. Verificările efectuate la o unitate silvică de stat au condus la faptul că, din depozitul temporar a cărei valabilitate de funcționare era expirată, au fost expediați peste 1.500 de metri cubi de material lemnos fără proveniență legală. Unității silvice i-au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale conform Legii nr 171/2010, în valoare de 49.000 de lei, fiind confiscată contravaloarea a peste 1.500 de metri cubi de lemn.