Acţiunea Direcţiei Generale Anticorupţie de săptămâna trecută, soldată cu arestări şi punerea sub acuzare a mai multor cadre universitare, produce deja efecte, consecinţele fiind neplăcute pentru destui oameni nevinovaţi.
Din spatele gratiilor, acolo unde se află în stare de arest preventiv, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale, Florin Franţ, a anunţat că demisionează de la Universitatea „Eftimie Murgu”. Aceeaşi intenţie şi-a anunţat-o şi Irina Oriol, profesoara prinsă în flagrant cu o şpagă de 300 de lei. Cei doi s-au cam convins de faptul că nu mai au niciun viitor în mediul academic, în învăţământ, în general, şi sunt gata să renunţe la catedră. Asta le-ar putea uşura viaţa, în sensul că s-ar putea bucura de alte circumstanţe în momentul în care se va pune în discuţie rămânerea lor în arest sau nu.
Lucrurile nu se opresc însă aici. Senatul Universităţii „Eftimie Murgu” se va întruni astăzi în şedinţă extraordinară pentru a fi supusă votului suspendarea programului de studii universitare de licenţă „Drept European şi Internaţional”, dar şi pentru a se analiza situaţia penibilă în care a ajuns universitatea din Reşiţa. Preşedintele Senatului, Marian Mihăilă, cel care predă şi conduce lucrări de licenţă la acest program, se află sub control judiciar şi i-ar fi imposibil să-şi continue activitatea, mai ales că are interdicţia de a se întâlni cu anumite persoane, inculpaţi sau martori în dosarul de corupţie. Studenţii au aflat deja despre ceea ce se va întâmpla, mai mult ca sigur, astăzi şi mulţi dintre ei sunt deja disperaţi. E vorba, în primul rând, de cei care şi-au văzut de treabă, au frecventat cursurile şi au promovat fiecare examen pe baza cunoştinţelor. Speriaţi sunt şi cei care au investit sume mari pentru o diploma, iar acum se văd puşi în situaţia de a pierde tot: şi bani, şi timp, şi diploma!
În altă ordine de idei, Florin Franţ speră să scape cât mai repede de arest. Şi-a schimbat avocatul şi aşteaptă judecarea contestaţiei. „Fostul apărător al clientului meu a contestat măsura arestului preventiv dispusă de instanţa de fond şi aşteptăm judecarea contestaţiei, în termenul legal de cinci zile. În opinia mea nu se impune cea mai severă măsură preventive. Vorbim totuşi de un profesor universitar, care a activat atâţia ani în mediul academic şi care nu poate fi considerat sub nicio formă un pericol social”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.
Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!
Cu doar cateva demisii si cu o facultate pusa un an in stand-by nu se rezolva nimic. Aceste masuri vin sa dea satisfactie “sacalilor” care ataca UEM. Problema principala e managementul dezastruos si pierderea credibilitatii. Solutia pe termen scurt e demisia imediata a rectorului, debarasarea de cadrele didactice care au ajuns sa predea aici pe orice alt criteriu decat cel al profesionalismului si sustinerea examenelor de licenta la universitati de prestigiu. Aceste decizii se mai pot lua doar in cazul in care nu se va retrage acreditarea acestei universitati, ceea ce e foarte probabil.
http://www.romaniacurata.ro/caracatita-din-fabrica-de-diplome-de-la-universitatea-din-resita-condusa-de-nevasta-baronului-local-sorin-frunzaverde-episodul-ii-cu-nume-prenume-si-fapte/