HAOS. Blocuri între case și pe spații verzi. Timișoara funcționează după un Plan Urbanistic General vechi de 23 de ani!

timisoara 3

Este haos în modul în care se construiește în capitala Banatului. O recunoaște chiar Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, care anunță că orașul funcționează după un Plan Urbanistic General vechi de 23 de ani. De ani întregi se lucrează la noul PUG, care nu a fost finalizat nici până în acest moment.

La Timișoara se construiește în mod haotic. Ruben Lațcău spune că în capitala Banatului s-a ajuns să avem blocuri realizate între case sau chiar pe spații verzi pentru că nimeni nu a avut niciun interes să reglementeze lucrurile pe partea de urbanism. Așa se face că, în acest moment, Timișoara funcționează după un Plan Urbanistic General întocmit în anul 1998. La noul PUG se lucrează de mai mulți ani, dar nici actuala conducere a primăriei nu a reușit să-l finalizeze încă.

Dacă mergem în oraș și vorbim cu cetățenii, una dintre principalele probleme pe care le avem în acest oraș este o problemă care cred că este dinaintea fostei administrații PNL. Este vorba tocmai de haosul care a domnit în urbanismul timișorean și modul în care s-a construit în acest oraș în ultimii zece ani: blocuri între case, blocuri pe spații verzi, pentru că nu avem un Plan Urbanistic General în oraș. În continuare funcționăm după un PUG din anul 1998. Administrația liberală, vreme de opt ani nu a făcut niciun demers să facă un registru al spațiilor verzi, nici să stabilească limite cadastrale la marginea Timișoarei. Tot acest proces de a lăsa un haos total în urbanismul din Timișoara este un proces pe care colegii din PNL îl fac și l-au făcut cu bună știință și cu bună intenție. Cele 10.000 de sesizări de la Urbanism, din sfârșit de mandat, la care nu s-a răspuns de luni de zile, nu sunt un accident. Sunt rezultatul a opt ani de administrare, de nepotism, de pile și de relații în Timișoara”, a declarat Ruben Lațcău.

În ceea ce privește stadiul la noul PUG al Timișoarei, viceprimarul Lațcău spune că, în acest moment, se reglementează limitele teritoriale ale orașului.

Suntem într-un proces de reglementare a limitelor teritoriale ale orașului. Am reușit să ajungem la o înțelegere cu trei comune din cele care ne înconjoară, iar pe noul contract de cadastru pe care l-am semnat acum vom putea să stabilim și ultimele limite teritoriale pe care încă mai trebuie să le ridicăm. Haosul care a domnit și zona aceasta cenușie nereglementată nu a domnit din greșeală. Cele 10.000 sesizări nu s-au întâmplat din greșeală, ci a fost un mod foarte convenabil pentru anumite sfere politice de a avea aceste reglementări într-un haos total al urbanismului timișorean, de care au beneficiat marii jucători și jucătorii cu influență politică. Este un haos care a produs prejudicii pentru cetățenii simpli”, este de părere Ruben Lațcău.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/