Hala Minda, reconversie după un proiect studențesc

hala minda 3

Primăria Reșița a avizat lucrările de proiect tehnic și pregătește obiectivul pentru o finanțare pe fonduri europene.

Tinerii Raluca Petrovai, studență la Cluj, respectiv Alex George Ban și Sebastian Sgaroiu, studenți la Timișoara, au propus un proiect care delimitează zone destinate petrecerii timpului liber, respectiv activităților creative. Concret, vor fi amenajate o zonă de reciclare a deșeurilor electronice și electrocasnice, spații expoziționale și o zonă multifuncțională. Aceasta va fi delimitată print-o cortină care va face foarte ușoară adaptarea spațiului la activități diverse. Toate acestea vor fi conectate printr-o pasarelă într-o clădire care va avea și bar, spațiu comercial și atelier de lucru.

hala minda 1

Interiorul Halei Minda, conform proiectului studenților din Timișoara și Cluj.

Proiectul realizat de studenți poate fi văzut aici. Inițiativa lor vine după ce Primăria Reșița a înscris reconversia vechiului obiectiv industrial al orașului la cea de-a treia ediție a concursului „Respo city”. Acesta este organizat de Asociația Respo DEE din București în parteneriat cu Ministerul Mediului și în colaborare cu facultățile de arhitectură și urbanism din țară dar și cu Primăria Reșița pentru ediția de anul acesta. Reconversia Halei Minda a fost o adevărată provocare întrucât a fost prima dată când participanții au avut de făcut o intervenție asupra unei clădiri existente. Cu siguranță studenții au făcut o treabă excelentă întrucât proiectul lor a obținut locul I din zece finaliste la cel mai premiat și apreciat concurs de idei de arhitectură din România. Despre proiectul lor, vorbesc cei trei tineri aici și aici.

hala minda 4

Hala Minda va dispune de spații pentru activități diverse.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Pe baza proiectului lor, în ultima ședință de consiliu local, Primăria Reșița a avizat lucrările de proiect tehnic și pregătește hala pentru finanțare pe fonduri europene. „Vrem reconversia halei din obiectiv industrial în obiectiv de cultură, sculptură în metal și alte asemenea activități. Vor fi finanțate pe o axă care se numește „New European Bauhaus” atât Hala Minda cât și funicularul. E o axă care urmează să se deschidă și de aceea ne-am pregătit cu documentația”, a spus primarul Ioan Popa.

Dacă Hala Minda mai are de așteptat, proiectul depus de primărie la ADR Vest pentru realizarea promenadei pe malul drept al Bârzavei împreună cu șase poduri pietonale a fost acceptat spre finanțare, după cum a dezvăluit recent Ioan Popa. „Acest proiect aduce o transformare radicală a tot ce știm astăzi ca arteră principală a orașului. Orașul va reuși, în sfârșit, să pună în valoare râul care-l străbate, așa cum fac marile orașe din Europa”, a încheiat primarul.
Citește și: Reamenajarea Halei Minda în concurs de idei
Citește și: Proiect câștigător pentru Hala Minda

hala minda 2

La Hala Minda, atelierul va servi pentru activități creative diverse.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/