Uleiul uzat al timișorenilor se transformă în lumânări

colectare ulei uzat timisoara

În Timișoara se va implementa un sistem de colectare și reciclare ecologică a uleiului vegetal uzat. Acesta se va transforma în lumânări.

Primăria Timișoara va semna un parteneriat cu o companie de profil, care va amplasa șapte oilbox-uri în oraș. Cetățenii vor putea depune în aceste containere uleiul alimentar uzat și grăsimile colectate în propria bucătărie, în recipiente de plastic-pet închise.

„Scopul acordului este de a reduce impactul negativ al uleiului vegetal uzat asupra mediului prin promovarea colectării separate și valorificării sale. Uleiul colectat va fi transformat în lumânări parfumate și materie primă pentru biodiesel, contribuind la creșterea gradului de reciclare din Timișoara și la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă”, transmite UPT.

Locațiile oilbox-urilor sunt: Platou Dâmbovița, Piața Dacia, Piața Doina, Calea Torontalului, Calea Șagului, Calea Buziașului și Take Ionescu.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Se estimează că un singur litru de ulei  contaminează până la un milion de litri de apă, așadar colectarea corespunzătoare a acestuia este foarte importantă pentru a reduce impactul negativ asupra mediului.

 

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/