Haideți să fim #ÎmpreunăPentruRaul! Tânărul de 16 ani are nevoie de ajutorul nostru!

Viața lovește uneori acolo unde nu ne așteptăm. Din păcate, de multe ori, salvarea stă în mâinile semenilor noștri. La fel este și acum, când un tânăr de 16 ani din Moldova Nouă își pune speranța în oamenii cu suflet. Iar unii dintre ei reacționează deja.

Un caz care nu are cum să te lase indiferent a stârnit deja interes în rândul cărășenilor. Raul Boghicevici, un tânăr de 16 ani din Moldova Nouă, a aflat că suferă de cancer osos la genunchi.

„În urmă cu doi ani, Raul făcea sportul acesta, caiac canoe. Eu spun că atunci a început totul. I s-a făcut o umflătură la genunchiul drept, în timp i-a crescut și l-a durut tot mai tare. Am mers la doctor și până am descoperit ce e, a mai durat cam 3 săptămâni. La RMN s-a descoperit o tumoare și a fost operat. Tumoarea a fost scoasă, dar rezultatul biopsiei a arătat că e vorba despre o tumoare malignă”, povestește Corina Boghicevici, mama lui Raul, pentru Express de Banat.

Tânărul a fost operat anul acesta, în 11 martie, iar după exact două săptămâni a venit rezultatul crunt al biopsiei: OSTEOSARCOM DE TIP OSTEOBLASTIC GRAD 3. Tânărul a fost trimis imediat la Secția de Oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara și au început investigațiile, testele și analizele. „A făcut deja o ședință de chimioterapie, 5 zile, face o pauză de două săptămâni, iar săptămâna viitoare vom merge din nou. După 6 cure de chimioterapie i se va face o evaluare și atunci vom merge în Ungaria să facem operația”, spune mama.

Intervenția chirurgicală presupune costuri care din păcate nu sunt decontate. Familia are nevoie de 20.000 de euro doar pentru operație, la care se adaugă tratamentul postoperatoriu. Până acum, familia a reușit să adune circa 7.000 de euro, dar suma totală trebuie adunată în cel mult o lună. Corina Boghicevici spune însă că este posibil ca suma necesară doar pentru intervenție să crească, totul depinde de ce anume vor găsi medicii. „Operația este destul de complicată. Ieri am făcut o scintigrafie, un fel de RMN la oase, pentru a vedea dacă are metastază la oase, dacă s-a întins. Este bine că a rămas la genunchi, nu s-a întins. Dar e complicat, pentru că e localizat între femur și rotulă. Dacă nu va fi operația reușită, s-ar putea să nu-și mai miște piciorul”, spune îngrijorată mama băiatului.

Oamenii cu suflet pot dona bani în următoarele conturi deschise pe numele Corinei Boghicevici:

RO87RNCB 0551066862450001 – banca BCR în lei
RO06RNCB 0551 066862450004 – banca BCR în euro
RO78RZBR 0000060011338871 – banca RAIFFEISEN în lei

Dumnezeu lucrează prin oameni

Din fericire, există și oameni cărora le pasă și care au decis să acționeze. Primii care au anunțat că vor întinde o mână de ajutor sunt reprezentanții Casei de Cultură din Moldova Nouă. Fondurile colectate mâine, în cadrul spectacolului muzical „Iaacovi și Leidental” de Hanoch Levin, programat la ora 19.00, vor fi donate în totalitate lui Raul. Prețul unui bilet este de 10 lei, însă cei care doresc să doneze suplimentar vor avea la dispoziție o urnă la ieșirea din sala de spectacol.

„Musicalul «Iaacovi și Leidental» de Hanoch Levin, din stagiunea primăvară-vară a Teatrului de Vest Reșița, se va vedea mâine pe scena Casei de Cultură din Moldova Nouă. E o reală bucurie să putem avea un nou rezultat calitativ pe care să-l oferim spre vizionare locuitorilor noștri. Mai mult, e o bucurie și pentru că, prin intermediul acestui musical, am lansat și un apel umanitar, îmbrățișat deja de multe persoane. Prin buna înțelegere cu Primăria Moldova Nouă, zilele trecute am decis ca toate încasările obținute în baza biletelor de acces să fie donate către Raul Boghicevici, tânărul de 16 ani din Moldova Nouă care, din păcate, a fost diagnosticat cu cancer osos de tip obsteoblastic, gradul 3. Casa de Cultură Moldova Nouă a creat apelul #ÎmpreunăPentruRaul și e plăcut de observat că el a fost rapid preluat și de alte instituții din județ, care și-au planificat să organizeze evenimente caritabile similare”, ne-a declarat Dorin Tismănariu, directorul Casei de Cultură din Moldova Nouă.

Și la Oravița există oameni cu suflet. A dovedit-o viceprimarul din localitate și președinta Organizației Femeilor Social-Democrate din oraș, Lorena Ion. Casa de Cultură „George Motoia-Craiu” din Oravița va fi sâmbătă, 21 aprilie, începând cu ora 20.00, gazda unui eveniment caritabil în cadrul căruia formația Zagăn din Tulcea va susține un concert rock. Prețul unui bilet este de 20 de lei. Fondurile colectate din vânzarea de bilete, precum și donațiile ce se vor face cu această ocazie, vor fi acordate pentru ajutorarea lui Raul. Acestei acțiuni caritabile i s-au alăturat Clubul Sportiv Oravița și instituțiile de învățământ din orașul de pe Valea Carașului.

„Am rămas profund impresionată de drama acestui tânăr și am hotărât, împreună cu colegele mele, să organizăm această acțiune caritabilă. Sunt convinsă că vom aduna o sumă considerabilă pentru a-l ajuta pe tânărul Raul. Fac un apel, pe această cale, la toți ce-i care au dare de mână să vină sâmbătă seara la concert și prin contribuția fiecăruia să aducem un strop de bucurie pentru Raul”, a declarat, pentru Express de Banat, Lorena Ion, organizator al evenimentului.