Aquacaraș angajează un credit uriaș cu garanția Consiliului Județean Caraș-Severin

Consiliul Județean Caraș-Severin transmite că a primit avizul pentru garantarea unui credit pe care îl va solicita SC Aquacaraș SA, asta după ce plenul forului a aprobat această acțiune de garantare.

„Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale, la rândul său, a avizat favorabil, în această săptămână, în unanimitate de voturi, garantarea de către Judeţul Caraş-Severin a finanţării rambursabile, în valoare de 23,3 milioane lei. Acest lucru reprezintă un pas înainte în ceea ce priveşte procedura de contractare a creditului de către operatorul economic.

Forul deliberativ județean a aprobat inițierea procedurii de garantare a unei finanțări rambursabile în sumă de 23,3 mil lei, ce urmează a fi contractată de SC AQUACARAȘ SA, pentru asigurarea cofinanțării proprii la realizarea proiectului «Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș-Severin», proiect ce beneficiază de fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare”, transmite Biroul de presă al CJCS.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Valoarea totală a proiectului este de 393,34 milioane lei și constă în construcția și reabilitarea surselor de apă, conductelor de aducțiune, sistemelor de distribuție a apei potabile, stații de clorinare şi de pompare, rezervoare de apă, reabilitarea rețelei de canalizare și reabilitarea stațiilor de epurare a apelor uzate pentru toate cele opt aglomerări urbane din județul Caraș-Severin, respectiv Reșița, Caransebeș, Bocșa, Moldova Nouă, Oțelu Roșu, Oravița, Anina și Băile Herculane.

De asemenea, se mai transmite că întreaga documentaţie este în curs de finalizare şi se speră ca, în cel mai scurt timp, operatorul economic să poată accesa linia de finanţare prin care se va asigura contribuţia proprie la realizarea lucrărilor de investiţii.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/