Haideți să fim „Împreună pentru BUBU!”. De la „fără mari șanse de viață” la „plan de recuperare”, dar lung și costisitor!

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Un copilaș care în august era sănătos și vesel la începutul lunii decembrie se afla la granița dintre viață și moarte. Pe lângă suferința emoțională mai apasă umerii familiei și grija financiară! 

Povestea chinuitoare pentru familie a început la sfârșitul lunii august, când Bubu, un copilaş de 2 ani, a făcut o encefalită herpetică. Băiețelul era sănătos, vorbea, cânta, mânca singur, numai ce scăpase de scutece. O lună mai târziu s-a mai detectat o encefalită autoimună NMDA.

Din 30 august nu mai vorbește, iar după a doua encefalită, situația a devenit și mai dramatică. Este inconștient, nu răspunde la stimuli, nu își poate susține gâtul și este alimentat pe sondă nazogastrică. Medicul specialist nu recomandă sonda mai mult de 3 luni, de aceea l-au operat și i-au pus gastrostomă. Au fost necesare 4 intervenții chirurgicale. A primit și imunoglobuline, dar nu l-au ajutat deloc, iar situația lui a ajuns sa fie clasată la „Fără mari șanse de viața”.

Totuși, doctorii au mai încercat un tratament off-label (în afara etichetei). Tratamentul se numește Mabthera și i s-au administrat copilului 3 doze. Șansele lui de viață au crescut din 4 decembrie, de la a treia doză. Bubu se putea odihni doar dacă era sedat.

Spitalele au început să refuze cazul, probabil cazul era unul fără şanse, iar familia a fost nevoită să caute spitale și centre de recuperare pe cont propriu.

„Nu am niciun dubiu că Dumnezeu există și ne aude. Primele semne de normalitate în privirea lui Bubu au apărut. Pare a fi o minune care se întâmplă după atâtea luni și zile de suferință.”, povestește pe paginile de socializare mama copilului.

În cadrul unui spital din București, doctorița care s-a ocupat de cazul lui Bubu de la început descrie următorii pași necesari pentru el: evaluare situație și sechele, plus planul de recuperare.

Pentru un plan de recuperare este nevoie de evaluarea copilașului într-un spital din Barcelona, Sant Joan de Déu. O parte din evaluare e posibil să se facă în spitalul din București, până se va stabili dacă și când va putea fi transferat Bubu în Barcelona. Alte costuri!

„Cât despre pașii următori, ținând cont de faptul ca Bubu are afecțiuni bilaterale ale creierului, recuperarea sa va fi complexă și poate dura ani întregi, fără să existe încă niciun prognostic nou. Cel mai important acum este că avem supraveghere neuro, că nu ne trimit acasă (încă) și că am primit donații care sa ne asigure că, în principiu, putem  începe evaluarea și recuperarea lui Bubu. Acum este vorba de procedură și de luarea celor mai bune decizii, care sper din tot sufletul că vor fi ghidate și de medicul lui Bubu de aici. Între timp sper să nu facă nicio infecție care să îi pună viața în pericol. În acest moment, cel mai mare risc este cel de infecții.”, explică mama băiețelului.

Cu nevoie de oameni cu inima mare care vor și pot ajuta financiar un suflet mic, familia mulțumește pentru omenia, sufletul, bunătatea și sprijinul tuturor, pentru fiecare gând bun, și speră că vor fi ajutați în continuare!

Îl puteți ajuta pe micuțul Bubu să se facă bine, donând în aceste conturi:

STPT job 1000x200

IBAN lei: RO 03 BTRL RON CRT 0331403401

IBAN euro: RO 50 BTRL EUR CRT 0331403401 Cod Swift : BTRLRO22 

Cotescu Csilla este deținătoarea conturilor, mama lui BUBU.

Un grup public a fost creat pe pagina de Facebook pentru că este nevoie de voi:  Împreună pentru Bubu !

Haideți să-l ajutăm!

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/