„Hai să gândim pozitiv, să nu mai căutăm nod în papură la orice, să vedem care e mai penal ca celălalt”

Primarul Caransebeșului consideră că este nevoie de o schimbare de mentalitate la nivelul întregii societății, iar un astfel de proces ar trebui să înceapă cu factorii răspunzători de destinele unei zone sau a unei întregi comunități.

Plecând de la constatarea că turismul reprezintă o alternativă la trecutul industrial al județului Caraș-Severin, Borcean spune că depinde doar de politicieni și de administrațiile locale ca acesta să se dezvolte așa cum ar trebui.

„Problemele legate de dezvoltarea Muntelui Mic le-am discutat chiar înaintea apariției DGA-ului în legătură cu acele examene pentru șefia de la piață. La Primăria Caransebeș a fost consulul Germaniei, și rezident temporar în Timișoara, care mi-a povestit că merge la ski pe Muntele Mic și că, da, este o zonă frumoasă și cu o perspectivă reală în privința dezvoltării ei. Și i-am zis că avem și Aeroportul aici, că suntem foarte aproape și de autostradă, ceea este doar în avantajul nostru ca primărie și oraș. Acestea sunt lucrurile pe care eu, ca primar, împreună cu autobuzele orașului, le-aș pune la dispoziție turiștilor care urcă iarna, vara pe munte.”, mărturisește primarul Caransebeșului.

Felix Borcean este de părere că dacă nu poți să ajuți pe cineva, atunci nu îi pune nici bețe în roate. În opinia sa, trebuie să ne debarasăm de mentalitatea retrogradă și să nu-i mai privim pe oamenii de afaceri ca pe ciocoii vremurilor noastre.

„Avem investitori cu viziune, care știu ce au de făcut ca lucrurile să meargă bine nu doar pentru ei, ci și pentru comunitate. Romeo Dunca, care este un tip admirabil în ceea ce mă privește, a făcut lucruri extraordinare pe Muntele Mic. Sau Gabriel Olariu care a luat aeroportul. Ei trebuie lăsați în pace. Nu trebuie ajutați, doar lăsați în pace. Să nu li se bage bețe în roate, pentru că știu ce au de făcut. Spun aceasta pentru că tot timpul s-a găsit ba un primar, ba un funcționar să se creadă mai catolici decât papa. Gândiți-vă că ceea ce a făcut Romeo Dunca poate aduce dezvoltarea pe toată zona aceasta, nu numai pentru Borlova, Turnu Ruieni sau Caransebeș, ci chiar pentru tot județul. Ceea ce se întâmplă pe Semenic, cu meritul lui Nelu Popa și al asociaților săi, care au revitalizat pistele de ski de pe Semenic, la fel. Hai să gândim pozitiv, să nu mai căutăm nod în papură la orice, să vedem care e mai penal ca celălalt sau cum să ne dăm la glezne. Așa nu o să evoluăm niciodată.”, a conchis primarul Felix Borcean.