FOTO. Fondurile europene, o gură de oxigen! Proiect amplu de asfaltare a drumurilor agricole la Sânandrei

La Sânandrei a fost demarat un proiect amplu de a asfaltare a drumurilor agricole din comună cu fonduri europene, după ce un altul care priveşte infrastructura rutieră din interiorul comunei şi satele aparţinătoare a fost finalizat. În total valoarea ambelor proiecte se ridică la două milioane de euro.

Lucrări în plină desfăşurare la Sânandrei de asfaltare a drumurilor agricole cu bani proveniţi din fonduri europene. Se vor asfalta 5 km la Sânandrei, 5 km la Carani şi se vor pietrui 5 km la Covaci. În ultima localitate se efectueză lucrări de pietruire şi nu de asfaltare, deoarece nu deserveşte mulţi locuitori, după spusele primarului Claudiu Coman. Valoarea proiectului este de 1 milion de euro.

„S-a decapatat pământul pe toate tronsoanele şi a început să se pună primul primul strat de piatră. Se continuă până la finalizarea proiectului, care are termen iunie 2021. Au fost 20 de de proiecte la nivel de ţară si noi am reuşit din prima tranşă să atragem unul spre Sânandrei, ceea ce este foarte important. De asemenea, Primăria nu pune niciun ban, totul este prin fonduri europene.”, a menţionat Claudiu Coman, primarul comunei.

Un alt proiect de asfaltare, de data aceasta în interiorul comunei, a fost finalizat, tot prin fonduri pentru porţiuni de drumuri din interiorul localităţilor. Valoarea – tot un milion de euro. Mai exact, au fost cuprinse patru străzi la Sânandrei, trei la Carani, două la Covaci şi două la Km 13, care ține de Sânandrei. Recepţia acestor lucrări a avut loc la sfârșitul lunii mai. Achiziţiile prin fonduri europene nu se opresc însă aici.

„Tot pe fonduri europene, prin GAL Colinele Recaş, am reuşit să atrag o sumă prin care să-mi achiziţionez un buldoexcavator, un tocător vegetal, care se ataşează la buldoexcavator, o lamă de zăpadă care se foloseşte pe timp de iarnă şi o cisternă cu care se se ude parcurile, florile, să se spele asfaltul şi este util chiar la incendii. Au costat 100.000 de euro.”, a mai spus primarul comunei.