Reparăm anul viitor! Primăria Lugoj asfaltează străzile din zona centrală, fără să execute branșările la noua rețea de apă

Administraţia locală lugojeană a anunțat că peste două luni va începe lucrările de schimbare a covorului asfaltic de pe mai multe străzi din zona centrală.

Aceasta cuprinde întreg arealul care pornește de la Universitatea „Drăgan”, Școala nr. 4, Piața Victoriei, Podul de Fier, catedrala ortodoxă de pe Caransebeşului, stadionul municipal, Școala „Anișoara Odeanu”, parcul „G. Enescu”, podul de beton.

Autoritățile locale au cerut lugojenilor care locuiesc şi deţin imobile pe străzile propuse spre modernizare să se racordeze la utilităţi, anunţând că după asfaltare astfel de lucrări nu vor mai fi autorizate timp de cinci ani.

Însă Primăria Lugoj a omis să emită somaţia şi în nume propriu, în ceea ce priveşte realizarea branşamentelor la noua reţea de apă a municipiului, finanţată cu sume uriaşe, reţea ce nu are nicio utilitate dacă nu este conectată şi la casele lugojenilor.

Fără realizarea branșamentelor la noul sistem de alimentare cu apă, asfaltarea pe străzile Ion Huniade, Coloman Wallisch, Bucegi, Cuza Vodă, Ep. Dr. Ioan Bălan, Nicolae Bălcescu, Unirii, A. Şaguna, Piaţa Victoriei, V. V. Delamarina, 20 Decembrie 1989, va fi făcută degeaba. Asta doar în condițiile în care Primăria Lugoj nu va lega zona la noua rețea de apă, ceea ce va lăsa o mare parte din lugojeni să beneficieze de „excelenta” calitate de acum a apei potabile. În prezent, primăria este în litigiu cu o firmă din Oradea, care a realizat cam două treimi dintr-un proiect de montare de noi branşamente, stopat anul trecut. Acum nu există nici un alt proiect de continuare a realizării branşamentelor la noua reţea, Lugojul având nevoie de o completare cu peste 7.000 de branşamente la case şi blocuri.