Hai la Poiana Mărului și fă-ți curat la lac! „Și o plasă de gunoi adunat face diferența dintre minoritate și majoritate”

Asociația Muntele Mic Extrem, împreună cu Primăria Zăvoi și Asociația Bloju Poiana Mărului din județul Caraș-Severin invită iubitorii de natură la o nouă provocare de a proteja mediul înconjurător și a pune umărul la igienizarea lacului Poiana Mărului.

Potrivit președintelui Muntele Mic Extrem, Ciprian Gaica, în urma campaniei reușite „Fă-ți curat la munte!”, Asociația Bloju Poiana Mărului și localnicii stațiunii au solicitat ajutorul pentru rezolvarea aceleiași probleme cu care și stațiunea lor se confruntă: gunoaiele aruncate la întâmplare.

CITEȘTE ȘI: „Fă-ți curat la munte” se încheie pe ritmuri de hip-hop și funk! [FOTO]

„Începem campania intitulată sugestiv «Fă-ți curat la lac!», desfășurată la Poiana Mărului în weekendurile din perioada 15 septembrie – 14 octombrie, în care ne-am propus ca împreună să atingem următoarele obiective: tragerea unui semnal de alarmă la adresa autorităților, în special privind starea inacceptabilă a drumului de acces; strângerea deșeurilor adunate de decenii în anumite zone, dar și la coada lacului; curățarea traseelor montane principale; reeducarea «turiștilor de ocazie» prin montarea de marcaje speciale cu mesajul campaniei și coșuri de gunoi și educarea copiilor prin fapte, pentru a nu repeta în viitor greșelile făcute de noi”, ne-a precizat Ciprian Gaica.

Scopul efortului comun ce va fi depus este redescoperirea acestei stațiuni din inima masivului Țarcu, minunată atât prin peisajele montane care înconjoară lacul, cât și datorită celui mai curat aer din țară și chiar din Europa, readucerea la adevărata ei valoare, umbrită momentan de nepăsarea autorităților și nu numai.

CITEȘTE ȘI: Dovezile nesimţirii au fost şterse de pe Muntele Mic! 500 de saci cu gunoi adunat voluntar din zone greu accesibile! [FOTO]

„Asemănător campaniei de la Muntele Mic, ne bazăm din nou pe munca voluntară a localnicilor, a tinerilor și a iubitorilor zonei, fiind vorba de minimum 4 ore de «efort» pe weekend pentru atingerea scopurilor propuse. Dorim să specificăm că și o plasă de gunoi adunat face diferența dintre minoritate și majoritate”, spune Gaica.

Pentru efortul depus, Asociația Bloju Poiana Mărului și o parte din localnici vor pune la dispoziție:

  • contract de voluntariat
  • transport din Oțelu Roșu, Caransebeș și, dacă e cazul, chiar din Timișoara
  • cazare + o masă pe zi

Pentru efortul depus, la finalul campaniei va avea loc o petrecere de proporții cu Macanache, Peregrinii și Pietonul în data de 14 octombrie.

Sursă foto: Munții Banatului