Lucrări de mântuială și reparații preferențiale? Noi acuzații în Consiliul Local Caransebeș!

Lucrările de asfaltare a străzilor sparte în urma introducerii rețelei de apă în Caransebeș sunt făcute de mântuială și pe preferințe, acuză aleșii PSD din Consiliul Local al municipiului.

La recenta ședință de lucru a Consiliului Local, pesedistul Florin Bogdea a întrebat conducerea Primăriei de ce asfaltările sunt de o așa calitate proastă și, mai mult, pe unele străzi asfaltările sunt realizate pe preferințe, dând exemplu strada Dâlmei, asfaltată de curând doar pe porțiunea spartă în urma introducerii rețelei de apă și canalizare. Acesta a întrebat cine este responsabil de execuția lucrărilor și dacă Hidroconstrucția (societatea care a câștigat licitația pentru introducerea rețelei de apă și canal) urmărește calitatea asfaltării.

„Nu știu dacă este normal ce se întâmplă, tot orașul este spart sau acoperit cu pietriș, iar în zonele unde s-a reparat, pe preferințe asfaltul a ajuns până în buza porții proprietarului, deși trebuia reparată doar porțiunea de drum. Nu dau nume, dar cred că se știe despre ce vorbesc, ca să nu mai spun că stratul de asfalt este tot denivelat și mult mai jos decât nivelul carosabilului”, a spus consilierul Florin Bogdea.

În replică, liberalul Toma Tămășilă, care este în conducerea Hidroconstrucția, a explicat că societatea plătește la SPIR (Serviciul Public de Reparații și Întreținere Străzi) repararea carosabilul afectat de săpături. Chiar și așa, consilierul Florin Bogdea a menționat că ar trebui urmărită calitatea lucrărilor, poate așa nu s-ar mai face de mântuială și unii angajați ai Primăriei nu ar mai profita de pe urma lor.