Ce tertip a găsit avocatul „creierului” Liuben!

Flavius Blăgăilă, zis Liuben, Dorel Cosma, Ovidiu Andraş, Dragoş Pintilie, Liviu Coşe şi Petru Cristescu au atacat sentinţa de condamnare a Tribunalului Caraş-Severin şi cer să fie rejudecaţi.

Băieţii isteţi din Caransebeş au făcut bani frumoşi păcălind mai multe bănci şi persoane fizice din Italia, pe care i-au păgubit, după cum spun procurorii, cu aproximativ 700.000 de euro. Liuben, creierul grupului infracţional organizat, a primit patru ani de puşcărie pentru asta, în timp ce, Liviu Coşe, membru al segmentului extern al reţelei, a fost pedepsit cel mai drastic, cu cinci ani în spatele gratiilor.

Acesta din urmă ar putea să-i salveze, cel puţin deocamdată, pe toţi membrii grupării din Caransebeş. Cel puţin asta susţine avocatul Cosmin Bolosin. Dosarul e acum la Curtea de Apel Timişoara, dar cum Liviu Coşe e arestat în Italia într-o altă cauză, sentinţa definitivă în cazul hackerilor caransebeşeni ar putea întârzia.

„Apelul trebuie admis în opinia mea, iar dosarul trimis spre rejudecare la Tribunalul Caraş-Severin din cauza unei lipse de procedură cu unul dintre inculpaţi. E vorba despre un inculpat care e arestat într-o altă cauză în Italia. A fost la câteva termene la procesul de la Tribunalul Caraş-Severin, dar ulterior a fost încarcerat şi nu a mai ştiut nimic de existenţa procesului din ţară. El nu a fost citat la penitenciarul din Italia. Din acest motiv e lipsă de procedură şi acum, când se judecă apelul”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul liderului grupului, Flavius Blăgăilă, şi al iubitei acestuia, Elvira Iliyes.

 

Au ajuns la concluzia că, împreună, folosindu-şi fiecare cunoştinţele tehnice, pot crea pagini false ale unor site-uri, aparţinând unor instituţii bancare din Italia şi prin intermediul acestor pagini pot obţine date confidenţiale ale unor clienţi în baza cărora se pot vira ilegal sume de bani în contul altor persoane”, DIICOT