Arest prelungit pentru Mândriloiu

Veştile proaste vin una după alta pentru indivizii care au şantajat sub ameninţarea pistolului mai mulţi oameni de afaceri din Reşiţa.

Procurorii de la Crimă Organizată au extins urmărirea penală în cazul lui Dan Mândriloiu şi pentru instigare la comiterea infracţiunii de distrugere. Interlopul mai e acuzat de şantaj şi de constituire a unui grup infracţional organizat, astfel că va răspunde în faţa instanţei pentru infracţiuni cu o încadrare de până la 15 ani de puşcărie.

Bogdan Bujor, despre care procurorii spun că a fost iniţiat de Mândriloiu, nu se simte nici el mai confortabil în arest şi asta pentru că vine tot mai des în sala de judecată, dosarele pe numele său înmulţindu-se de la o zi la alta. La propunerea DIICOT, Mândriloiu, Alin Hoţa şi Dan Ivănescu vin astăzi la Tribunalul Caraş-Severin pentru a se pune în discuţie prelungirea mandatelor de arestare preventivă, urmând ca, în cel mai scurt timp, dosarul să ajungă pe rolul instanţei.

“Inculpaţii au o atitudine sfidătoare faţă de dreptul oricărei persoane la viaţă, bunul cel mai de preţ al fiecărui om”, au reţinut procurorii DIICOT. Avocatul lui Mândriloiu şi Hoţa, Cosmin Bolosin, continuă să susţină că urmărirea penală şi cercetarea judecătorească s-ar putea face la fel de bine şi cu cei doi în stare de libertate. “E adevărat că s-a extins urmărirea penală şi pentru infracţinea de instigare la distrugere. Având în vedere că că s-a cerut administrarea de probe noi în dosar, Parchetul s-a văzut nevoit să ceară prelungirea măsurii arestului preventiv”, a declarat avocatul Bolosin.