Hackerii din Caransebeș, greu de condamnat! Unul dintre inculpați dispare ca o fantomă!

Băieţii isteţi din Caransebeş au păcălit mai multe bănci şi persoane fizice din Italia cu aproximativ 700.000 de euro, motiv pentru care, din 2009, se tot plimbă prin sălile de judecată!

Flavius Blăgăilă, zis Liuben, Liviu Coşe, Dorel Cosma, Ovidiu Andraş, Ion Ciufu, Dragoş Pintilie, Alexandru Mihai, Ștefan Stoica, Petru Cristescu și Elvira Ilyeș au fost trimiși în judecată în anul 2009 pentru că ar fi constituit un grup infracțional organizat care se ocupa cu clonarea unor pagini web ale băncilor și cu sustragerea unor importante sume de bani din conturile clienților. Cum unii dintre inculpați au întins-o prin Europa după ce afacerea ilicită a fost descoperită de DIICOT, iar părțile vătămate s-au constituit cu greu părți civile în dosar, procesul s-a prelungit până în vara lui 2012. Flavius Blăgăilă, considerat liderul grupului, a primit atunci patru ani de pușcărie, iar Liviu Coșe, cinci. Toți ceilalți au primit pedepse neprivative de libertate, condamnări la închisoare cu suspendare.
Dosarul a ajuns în cale de atac la Curtea de Apel Timișoara și, un an mai târziu de la sentința Tribunalului Caraș-Severin, s-a dispus rejudecarea cauzei de către instanța de fond. „La Curtea de Apel Timişoara ne-a fost admis apelul, instanţa a constatat nulitatea absolută a sentinţei Tribunalului Caraş-Severin, în sensul că procesul s-a judecat pe lipsă de procedură cu un inculpat, Liviu Coşe, care era arestat în altă ţară. Practic, procesul la Tribunalul Caraş-Severin va pleca de la început, urmând să se reia toate probele”, a declarat la acea vreme pentru expressdebanat.ro avocatul Cosmin Bolosin.
Dosarul s-a întors pe rolul Tribunalului Caraș-Severin în august 2013, dar, la fel ca și prima dată, soluționarea lui întârzie. Din cauza lipsei procedurii de citare cu inculpatul Liviu Coșe! Acesta a fost citat în mai multe penitenciare din Germania, Penitenciarul Traunstein, Penitenciarul Bernau, dar de fiecare dată fără succes. Coșe a fost cu un pas înaintea autorităților din România, a plecat înainte să primească citația Tribunalului Caraș-Severin. S-a trimis adresă inclusiv către Procuratura Generală München prin care s-au solicitat, în vederea audierii inculpatului pe bază de comisie rogatorie prin videoconferinţă, date cu privire la perioada pe care inculpatul o mai are de executat pe teritoriul Germaniei. La cel mai recent termen de judecată, autoritățile germane au înștiințat instanța că inculpatul a fost predat statului italian. Tribunalul a făcut în acest sens o adresă către Ministerul Justiției din Italia pentru a se afla locul de detenție a inculpatului Coșe. Următorul termen de judecată are loc mâine, când, în mod normal, ar trebui să se afle cu exactitate unde este și, mai ales, unde poate fi citat procedural inculpatul Coșe. Doar așa Tribunalul Caraș-Severin va putea pronunța o sentință!

Comments

  1. asa, si? says:

    Asa, si ce-i cu articolul asta, ca tot nu am inteles?