Guvernului nu îi pasă de Capitala Culturală Europeană?! Japonia și-a întors privirea către Timișoara

casinoherculane by sungarden

Guvernul României nu a oferit nimic în afară de promisiuni pentru proiectul Timișoara Capitala Europeană a Culturii! Principalii finanțatori au fost Consiliul Local și Consiliul Județean. Proiectul a fost scos din blocaj cu ajutorul președintelui Consiliului Director, Horațiu Rada, care face un lobby puternic pentru Timișoara atât în țară, cât și pe alte continente!

De la București până în Japonia, Horațiu Rada s-a luptat pentru finanțări. A obținut statutul de utilitate publică a proiectului imediat după ce a fost confirmat în funcție. Ordonanța de Urgență nr. 42/2019 trebuia să aloce fonduri până în limita sumei de 52,9 milioane de lei către Asociația „Timișoara – Capitala Europeană a Culturii”. Normele de aplicare nu au fost publicate în Monitorul Oficial, Guvernul a fost schimbat, Ludovic Orban a declarat că va susține proiectul, dar a pierdut susținerea în Parlament.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Speranța vine din Țara Soarelui Răsare, unde Horațiu Rada participă la EU-Japan Fest Japan Commitee la Tokyo. Din 1993, Japonia finanțează orașele declarate capitale ale culturii pentru a realiza evenimente culturale cu afiliere comună. Printre personalitățile cu care Horațiu Rada a discutat despre Timișoara 2021 se regăsesc ambasadorul României în Japonia, E.S. Tatiana Iosiper, Ambasadorul Irlandei în Japonia, E.S. Paul Kavanagh și președintele Consiliului Director al Grupului Financiar Sumitomo Mitsui, Takeshi Kunibe. „Am luat drumul Japoniei pentru a participa la EU-Japan Fest Japan Committee, un eveniment major la care am fost invitați ca reprezentanți ai viitoarei Capitale Europene a Culturii, Timișoara 2021. Este esențial să găsim punți de colaborare și să căutăm oportunități, în măsură să dea plus valoare unor proiecte cum este MultipleXity, de exemplu. Când ai un scop definit și îți dorești să-l duci la îndeplinire, nu te sperie nici măcar COVID-19. Suntem la Tokyo să muncim și să valorificăm trei zile în beneficiul proiectului nostru. Ca mențiune, UE-Japonia Fest Japan Committee are misiunea de a facilita realizarea unor proiecte comune, artistice și culturale, între Japonia și fiecare Capitală Europeană a Culturii. Acest lucru se întâmplă din 1993. Timișoara ar trebui să nu facă excepție anul viitor”, a transmis Horațiu Rada.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/