Tot mai multe fete cad în plasa racolatorilor. Urmează o campanie pentru a combate traficul de persoane din vestul țării!

Cuib de vise 1000x100

Traficul de persoane reprezintă o problemă din ce în ce mai acută în România, unde exploatarea sexuală este la cote inimaginabile. În acest sens, Centrul Regional Timișoara din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane va demara de astăzi campania de prevenire a traficului de persoane ÎNCREDERE ÎN MINE +ALEGERI BUNE=LIBERTATE!”.

În anul 2019, majoritatea victimelor traficului de persoane referite către Centrul Regional Timișoara au fost supuse exploatării sexuale  – 20 de victime, dintre care opt au fost minore în momentul racolării, iar o victimă a fost supusă pornografiei infantile.

În ultimii doi ani, majoritatea victimelor exploatării sexuale sunt tinere sau chiar minore care provin din familii dezorganizate, cu părinți plecați în străinătate sau provenite din centre de plasament. Lipsa unui suport real din partea familiei a determinat aceste tinere să cadă în capcana racolatorilor, care le manipulează mai ales prin metoda „lover boy”.

STPT job 1000x200

Obiectivele campaniei sunt creșterea gradului de informare și responsabilizare a populațiilor vulnerabile cu privire la riscul fenomenului. Principalele activități ce vor fi derulate se concentrează pe activități de informare în rândul minorilor din centre de plasament și elevilor care locuiesc în internate și oferirea grupurilor de suport pentru creșterea încrederii în sine și a capacității de a lua decizii corecte.

Campania debutează cu o primă activitate de informare în rândul beneficiarilor Casei de tip familial Beer din localitatea Lipova, astăzi, 5 martie, și se va derula pe tot parcursul anului.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/