Guvernul trimite bani în Caraș-Severin pentru reparații după furtuna de duminică! Deocamdată, mai puțini decât am cerut!

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Guvernul a decis astăzi să acorde peste 36 de milioane de lei din fondul de intervenţie pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale din vestul ţării. Suma este doar o primă tranșă, după cum a dat asigurări vicepremierul Sevil Shhaideh.

Peste 36 de milioane de lei vor ajunge în județele afectate de furtuna de duminică, 17 septembrie. Printre ele se numără și Caraș-Severinul, căruia îi revin 137.000 de lei, asta deși marți Prefectura a întocmit un raport potrivit căruia județul ar avea nevoie, la o primă evaluare, de 155.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: Pagube de peste 150.000 de lei în Caraș-Severin după furtuna de duminică

Vicepremierul Sevil Shhaideh spune însă că sumele vor fi suplimentate. „E o primă etapă, pentru că în această perioadă, respectiv marți, miercuri, toate comitetele pentru situații de urgență au lucrat la foc continuu pentru evaluarea tuturor pagubelor. Astăzi ce prezentăm Guvernului spre aprobare este prima etapă, maxima urgență, urmând ca în următoarele săptămâni, în funcție de finalizarea evaluărilor, să revenim cu alte obiective de interes public”, l-a asigurat Sevil Shhaideh pe premierul Mihai Tudose.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Aproape 30 de milioane de lei vor reveni autorităților locale pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizare de reparații și refaceri pentru grădinițe, școli, muzee, unități spitalicești și alte clădiri și construcții aparținând administrațiilor locale. Suma va fi împărțită astfel: Maramureș – 9,468 milioane lei; Bihor – 8,728 milioane lei; Arad – 4,946 milioane lei; Timiș – 2,24 milioane lei; Sălaj – 1,634 milioane lei; Cluj – 1,384 milioane lei; Bistrița-Năsăud – 1,055 milioane lei; Hunedoara – 218.000 lei; Caraș-Severin – 137.000 lei; Alba – 6.000 lei.

Restul de 6 milioane de lei vor fi alocați Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și Secretariatului General al Guvernului.

Sursă foto: Facebook Levente Jako

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/