Rămâne cum am stabilit… în urmă cu un an! Doar 19% din drumurile județene sunt în stare bună! Consiliul Județean și-a făcut treaba!

O analiză a stării drumurilor județene, întocmită tocmai de cei responsabili de ele, scoate la iveală o realitate tristă. Peste 80% dintre drumuri sunt proaste și au nevoie de intervenții. Președintele Silviu Hurduzeu spune că instituția pe care o reprezintă a dat banii necesari și aruncă responsabilitatea la Direcția de Drumuri Județene. 

În Caraș-Severin există 878,7 km de drumuri județene, ceea ce înseamnă 39 de tronsoane. Potrivit unei informări întocmite de Direcția de Drumuri Județene, 46% sunt în stare rea și au nevoie de lucrări de modernizare și reabilitare, 35% sunt în stare medie spre rea și necesită lucrări de întreținere curentă și periodică, dar și unele de modernizare și reabilitare, doar 19% fiind în stare bună, ceea ce înseamnă cam 167 km în total. Mai precis, situația nu s-a prea schimbat în ultimul an. Silviu Hurduzeu spunea în 2016 că „din cei peste 800, aproape 900 de km de drumuri județene, mai mult de 70%, aproape 80% sunt în stare proastă și foarte proastă”.

CITEȘTE ȘI: Consiliul Județean a pregătit banii pentru drumurile penale! Tot pentru firmele de casă?!

Din documentația întocmită, datată cu 15 septembrie 2017, reiese că singurele lucrări care s-au efectuat efectiv în 2017 pe drumurile județene constau în lucrări de întreținere curentă pe următoarele tronsoane:

  • DJ 571C Oravița – Ciclova Română, plombare mixtură asfaltică – 800 mp
  • DJ 581 intersecție Secășeni – Grădinari, plombare mixtură asfaltică – 1.000 mp
  • DJ 571E Lăpușnicel, plombare mixtură asfaltică – 1.000 mp
  • DJ 587 Păltiniș – Rugi, reprofilare cu adaos de material – 4 km.

Ce se întâmplă cu toate celelalte? Deocamdată, nimic concret, dar Silviu Hurduzeu dă asigurări că forul județean și-a făcut treaba, adică a dat banii pentru lucrările necesare. Se pare că totul se învârte acum în jurul licitațiilor și a birocrației. Președintele Consiliului Județean se arată optimist că, până la finalul anului, toți banii alocați vor fi investiți.

1000x200 dacus 02

„În informare sunt detaliate toate procedurile pentru banii alocați a fi cheltuiți în acest an. Este vorba de licitații, ele sunt în curs, pentru alte tronsoane de drum sau loturi de drum s-au alocat bani. Nu este o chestiune pe care Consiliul Județean să o poată nici grăbi, nici trena. Banii au fost alocați de către Consiliul Județean, banii pe cele 4 tronsoane pe ranforsări sunt de anul trecut, 70 de miliarde (n.r. lei vechi), n-au fost cheltuiți anul trecut, a fost reluată procedura anul acesta, este în verificare. Banii pentru calamități la fel, sunt de anul trecut, n-au fost cheltuiți, sunt în procedură în acest moment, cred că pe o parte din drumuri s-au semnat ordine de începere de la redactarea materialului până acum. În ședința trecută au fost alocate 13 miliarde, din câte îmi aduc aminte, pentru reparații la drumurile județene. Deci Consiliul Județean a dat bani la Direcția de Drumuri Județene. Rămâne ca, de la nivelul Direcției, să se cheltuie acești bani. Eu sper să se cheltuie anul acesta”, s-a arătat încrezător Silviu Hurduzeu.

Rămâne de văzut prin ce minune se vor repara drumurile de coșmar într-un timp atât de scurt, având în vedere că am intrat deja în anotimpul ploios, iar până la sezonul de iarnă au mai rămas doar două luni.

publicitate si promovare online banner maxagro