Guvernul sprijină HoReCa! Peste 73.000 de beneficiari până la final de 2021

Asta susține deputatul PNL de Caraș-Severin, Dumitru Rujan. Parlamentarul liberal salută decizia Guvernului Cîțu de a acorda granturi antreprenorilor din industria HoReCa, sprijinul total ajungând la 1 miliard de lei.

„Guvernul sprijină industria HoReCa – 1 miliard de lei pentru despăgubirea industriei. Sunt estimați peste 73.000 beneficiari până în 31 decembrie 2021”, spune Dumitru Rujan, deputat PNL.

Parlamentarul cărășean susține că obiectivul principal al sprijinului financiar este asigurarea continuității pentru activitatea operatorilor economici din sectorul turistic, structuri de cazare, structuri de alimentaţie, agenţii de turism, grav afectaţi de impactul economic al epidemiei de coronavirus prin îmbunătăţirea accesului la lichidităţi, pentru a-i sprijini totodată să păstreze locurile de muncă.

Dumitru Rujan spune că programul a fost legiferat deja prin OUG 10/2021, „prin care ajutorul se acordă beneficiarilor sub forma unor granturi în cuantum de 20% din baza de calcul, rezultată din desfășurarea activităților aferente codurilor CAEN specifice turismului”.