Guvernul pune în pericol refacerea infrastructurii în Băile Herculane!

Finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă şi canalizare din staţiunea Băile Herculane este întârziată din cauza blocajelor financiare, facturile nefiind achitate de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Proiectul este deosebit de important, deoarece cuprinde şi reabilitarea străzilor, a Parcului Central şi a câtorva poduri.

Primăria Băile Herculane a demarat acest proiect la sfârşitul anului trecut, iar acum aşteaptă să încaseze bani de la Guvern pentru a putea continua lucrările. Este vorba de reţeaua de apă şi canalizare, asfaltarea a 17 străzi, modernizarea Parcului Central, precum şi a cinci poduri: Podul de la Gara Băile Herculane, Podul Pecinişca, Podul de la Igor, Hotel Geta şi Podul Roşu.

„Proiectul este prins la Ministerul Dezvoltării, se află în bugetul pe 2013, doar că nu este achitată nicio factură. Am primit deja tranşele de bani, avem cereri depuse pentru următorea tranşă, lucrurile sunt în regulă, suntem în termen. Cred că nu este vorba despre culoarea politică, ci o problemă financiară care se află peste tot. Am făcut demersuri și la Minister, și la Consiliul Județean. Au fost achitate ratele aferente anului 2012, dar încă așteptăm și finanțarea pentru 2013”, a declarat primarul oraşului Băile Herculane.

Organizarea de şantier este aproape finalizată pentru proiectul de asfaltare a celor 17 străzi, a Parcului Central şi a podurilor, astfel că, în cel mai scurt timp, ar putea fi rezolvată una din problemele care îi supără cel mai tare pe localnici şi turişti în acelaşi timp. „Sunt aceleaşi străzi la care lucrăm la reţeaua de apă şi canal. Astfel, dacă Ministerul Dezvoltării nu va plăti, vom avea problem, fiindcă asfaltarea, fiind proiect european, trebuie să o facem cât mai urgent, mai exact până la sfârşitul acestui an. Noi am informat, am primit şi răspunsuri şi sper ca lucrurile să se desfăşoare bine”, a mai adăugat Nicuşor Vasilescu.

Aceste aspecte i-au fost prezentate şi ministrului Turismului, cu ocazia vizitei în Caraş-Severin, Maria Grapini dând asigurări că situaţia se va debloca în cel mai scurt timp posibil şi că Herculane va fi prima pe lista de priorităţi.