Guvernul PSD sau documentaţia nespecifică lasă Primăria Berlişte fără bani de salarii la sfârşit de an?!

Dacă rectificarea bugetară din prima ședință de după trecerea moțiunii de cenzură a reușit să bucure mai multe administrației publice locale cărășene, sumele repartizate de către Ministerul de Finanțe fiind menite să asigure toate costurile de funcționare până la sfârșitul anului, în comuna condusă de Nicolae Orăvicean lucrurile nu stau deloc bine. Cu buget zero, Primăria Berliște e condamnată să-i lase pe funcționari fără bani de salarii, facturile restante fiind și ele la loc de cinste.

Edilul Orăvicean nu știe cum va scoate cămașa în fața datoriilor care bat la ușă, asta în ciuda faptului că a existat totuși o solicitare pentru revigorarea bugetului local, după cum însuși primarul a explicat în cadrul unui interviu acordat pentru expressdebanat.ro, acesta având nevoie de nici mai mult, nici mai puțin de 350.000 de lei pentru a ieși la liman.

Cu toate că în cadrul documentației întocmite pentru rectificare s-a produs o confuzie, reprezentanții de la București înțelegând că Primăria Berliște are de fapt bani, bani care din explicațiile edilului-șef nu erau destinați funcționării, ci proiectelor în derulare, asta nu scuză, potrivit primarului, faptul că bugetul, pentru capitolul cheltuieli, e la sapă de lemn: „Altădată mai puneau 50.000 de lei, 100.000 de lei. Mai era ceva…”.

Mai mult decât atât, speranțele edilului comunei cărășene sunt coliniare cu banii primiți la rectificare, chiar dacă, în curând, partidul din care face parte va prelua frâiele Guvernului, întrucât, sublinia acesta, „timpul este foarte scurt pentru ca noua echipă să facă corecturi financiare”.