Guvernul Orban a decis: Fără subprefectul Elena-Adriana Sărăor!

Chiar dacă este ocupat până peste cap cu problemele generate de criza sanitară, de dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor cu 40%, Guvernul României își face timp și pentru rezolvarea celor cu caracter administrativ, dovadă că a purces la eliberarea din funcție a unor prefecți și subprefecți pe care tot el i-a investit la începutul anului.

Până acum au fost destituiți prefecții: Emanuel Soare – județul Argeş, Alexandru Liviu Miroşeanu – Bacău, Stelian-Nechita Dolha – Bistriţa-Năsăud, Cătălin Boboc – Brăila, Cristinel Pavel –Mehedinţi şi Tiberiu Costea – județul Vâlcea, unora dintre ei găsindu-li-se deja și înlocuitori.

Au fost eliberați din funcție și trei subprefecți: Adrian-Dumitru Bughiu – judeţul Argeş, Elena-Adriana Sărăor – judeţul Caraş-Severin şi Sebastian Fârtat – judeţul Vâlcea.

Elena-Adriana Sărăor a fost numită subprefect în ianuarie 2020, odată cu prefectul Cristian Gâfu și subprefectul Anton Paulescu. Destituirea ei nu trebuie să ne surprindă, în condițiile în care a fost susținută de la început de Ionuț Popovici, președintele PMP Caraș-Severin. Ținând seama de istoricul relațiilor dintre acesta și Marcel Vela, începând cu alegerile din 2016 când Popovici l-a ajutat pe Silviu Hurduzeu să devină președinte al Consiliului Județean în detrimentul lui Marcel Vela și terminând cu sprijinul pe care acesta îl dă foștilor primari liberali, Felix Borcean și Adrian Torma, destituirea pare un act firesc.