Caraș-Severin, un județ murdar!

În nenumărate rânduri, voluntari și ONG-uri au organizat acțiuni de colectare a deșeurilor de pe marginea râurilor din Caraș-Severin, însă munca lor nu a fost suficientă. Resturile menajere strică imaginea județului.

Planul stabilit de Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin pentru anul 2013 dezvăluie necesitatea unor intervenții de salubrizare a cursurilor de apă. În primele luni ale anului vor fi efectuate peste 40 de acțiuni care au ca scop atât curățarea râurilor pentru a împiedica inundația, cât și înfrumusețarea județului, aflat printre cele mai murdare din țară.

„În momentul de față nu există un pericol iminent de inundații provocate de gunoaiele, resturile menajere și chiar electrocasnicele abandonate pe marginea râurilor, însă aceste reziduri arată nivelul de civilizație al locuitorilor din județ. Din păcate, județul nostru este mai murdar decât celelalte din țară”, declară Vilhelm Szabo, din partea Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin.

Prefectul județului, Silviu Hurduzeu, a subliniat faptul că eventualele inundații generate de depozitarea resturilor pe malul apei ar putea fi foarte ușor împiedicate cu o acțiune amplă de salubrizare. „E mult mai ieftin să curățăm acum albiile râurilor decât să ne chinuim să stopăm inundațiile și sper ca oamenii să fie conștienți de lucrul acesta”, precizează prefectul județului Caraș-Severin. Situația însă ar putea fi din start anulată dacă ar exista mai multă responsabilitate și spirit civic din partea cărășenilor.

Acțiunea  de salubrizare a râurilor începe săptămâna viitoare cu râul Timiș, lângă satele Teregova, Teregovița, Slatina și Armeniș, urmând ca până la începutul lunii aprilie toate râurile din județ să fie inspectate de reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/