Gunoaiele cărășenilor, gestionate pe model european?! Poate la primăvară!

Zăpada, dacă e să dăm crezare reprezentanților firmei care s-a lipit la milioanele de euro trimise de Uniunea Europeană în Caraș-Severin, amână până cel mai devreme la primăvară deschiderea Centrului Integrat de Management al Deșeurilor de la Lupac, care ar fi trebuit încă de acum vreo doi ani să deservească întregul județ.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Intercom Deșeuri Caraș-Severin i-a înștiințat zilele trecute pe operatorii care au câștigat licitațiile în județ pentru colectarea, transportul și gestionarea deșeurilor în deponeul ecologic de la Lupac că perioada de mobilizare se prelungește până la data de 30 aprilie 2019! „Neavând o dată certă pentru punerea în funcțiune a deponeului, pentru remedierea acelor probleme tehnice, am prelungit perioada de mobilizare pentru operatori. Nu e prima dată când facem acest lucru. Sper să nu se ajungă în instanță și să se întârzie și mai mult!”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, directorul ADI Intercom Deșeuri, Daniel Borduz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Mai multe despre situația de la Lupac dezvăluise recent Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean: „Din cauza căderilor de zăpadă, la una dintre clădiri a fost afectat acoperișul. Imediat ce am sesizat acest lucru, colegi de la Consiliul Județean au fost acolo, am transmis în scris firmei care este încă în perioadă de garanție, firma constructoare, să ne comunice situația. Se face o expertiză pentru că proiectarea le-a aparținut și în funcție de concluzii așteptăm să aflăm ce remedieri se vor întreprinde și în ce perioadă. Evident, ne dorim să fie cât mai scurtă. Exista riscul prăbușirii acoperișului. Dacă nu era acest accident, am fi dat ordinul de începere a activității. Exista oricând riscul de a se prăbuși acoperișul. Sper să nu fie daune și mai mari pentru că acolo sunt utilaje. Reparația va fi exclusiv pe cheltuiala constructorului. Toată experiența cu acest centru e nefericită, au fost de-a lungul timpului tot felul de probleme. Noi suntem în litigiu cu această firmă, sunt penalități pe care le-am solicitat, firma ne-a acționat în instanță și ne judecăm pe acest aspect”.

Actuala conducere a Consiliului Județean Caraș-Severin e obligată, practic, să găsească o soluție și să pună pe picioare o afacere care a mirosit urât încă de la început. Încă din momentul în care a fost scris proiectul și s-au conceput caietele de sarcini! Unii dintre părtași mai sunt și astăzi în slujba administrației județene, pe alții instanțele de judecată i-au trimis acasă. Dar asta este o altă poveste, de care cică s-ar ocupa OLAF-ul. Oficiul European de Luptă Antifraudă! Până atunci însă, Hurduzeu, Popovici și Nedelcea sunt nevoiți să stea cu gunoaiele județului la ușă!

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/