Gugulanii rămân blocați psihic!

FC Caransebeș 1913 a pierdut al doilea meci consecutiv în campionatul Ligii a II-a de fotbal, 1-2 (0-1), în deplasare, cu Șoimii Pâncota.

Echipa lui Giovanni Pisano a făcut din nou o primă repriză slabă, așa cum s-a întâmplat și cu Vâlcea sau Baia Mare, iar asta s-a văzut la finele meciului de la Pâncota pe tabela de marcaj. Gazdele au jucat foarte ofensiv și și-au creat încă din start o mulțime de ocazii la poarta lui Pascal. Doar inspirația portarului gugulan a păstrat egalitatea pe tabelă până în minutul 36, când a trebuit să se recunoască învins de Pirtea. Până atunci însă a avut o serie de parade foarte bune și a apărat chiar și un penalty, executat totuși slab de Issa. Șoimii au mai ratat câteva șanse bune de gol până la finele primei reprize și Pisano a stat cu ochii mai mult pe ceas, pentru că pauza i-ar fi oferit timpul necesar să schimbe ceva în jocul echipei sale.
Partea secundă a început la fel ca prima, însă cu ocazii mari ale gazdelor. Gugulanii au început să spere măcar într-o remiză în minutul 52, după o fază petrecută tot în careul lor. Gâlcă a căzut teatral în suprafața de pedeapsă după o alunecare a lui Stelitano și centralul Botaș i-a acordat corect al doilea galben pentru simulare. Cu un om în plus, FC Caransebeș e preluat inițiativa și a început să semene pericol la poarta pâncotanilor. Egalarea a venit cu exact jumătate de oră înainte de final, când Stoica a reluat cu capul din 9 metri centrarea lui Livan. Doar două minute mai târziu însă, Pascal l-a agățat în careu pe Pîrtea și de data asta Daci a transformat fără probleme pentru 2-1. Gugulanii au riscat totul pe final, dându-le ocazia gazdelor să-și mai creeze câteva situații clare de gol. Nu s-a mai marcat până la final și gugulanii sunt la al doilea eșec consecutiv. Egalitate a fost doar la cartonașe roșii, Suciu fiind și el eliminat, pentru un fault dur.
„A fost un meci echilibrat, ştiam că la Pâncota va fi foarte greu. Se pare că noi avem acelaşi blocaj psihic în prima repriză, nu reuşim să ne facem jocul exersat la antrenamente, intrăm în teren cu frică. În repriza a doua am încercat să profităm de eliminarea din echipa lor, introducând un jucător ofensiv. După ce am echilibrat partida şi am marcat, gazdele au reuşit să mai ciupească un penalty şi au ţinut de rezultat. Jocul s-a reechilibrat numeric prin eliminarea lui Suciu, dictată prea uşor, după părerea mea. Adversarii nu ne-au impresionat, au fost doar mai bine organizaţi, au mai mulţi jucători care se cunosc încă din campionatul trecut, în timp ce noi mai avem de lucru la omogenizarea echipei. Campionatul e însă lung. Nu trebuie să mai facem cadou nimănui, de acum, prima repriză!”, a declarat antrenorul Giovanni Pisano.