Gugulanii citesc pe bani puțini

Iubitorii de lectură din Caransebeș care nu au posibilitatea să prindă în bugetul lunar prea mulți bani pentru cumpărarea de cărți pot, începând de ieri, să achiziționeze volumele preferate la prețuri mult mai mici.

Conducerea Casei de Cultură George Suru a deschis un Anticariat în cadrul Galeriei de Artă Corneliu Baba. Potrivit directorului Ioan Cojocariu, peste 600 de cărți au fost arhivate în vederea oferirii unei palete vaste de literatură, de la romane clasice la cărți polițiste, nuvele, volume de poezii și multe altele.

Un anticariat nu este neapărat un loc unde se vând cărți vechi, rare și foarte scumpe, ci este un loc în care se găsesc și ediții din 2010-2011 la 20 la sută din prețul care este afișat în librării, ne-a precizat părintele Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei, prezent la deschidere. ,,Se găsesc cărți mai ieftine de o reală importanță, nu doar cărți vechi. Mărturisesc că și eu am peste 3.000 de volume de carte din care peste 15 la sută provin din anticariat. Anticariatele erau pe vremuri o sursă foarte importantă de aprovizionare pentru cei care iubeau cartea. Este lăudabilă inițiativa conducerii Casei de Cultură pentru că orașul Caransebeș are înainte de toate o istorie foarte frumoasă. Un anticariat este locul unde ne putem expune istoria și în cazul de față istoria cărților ce s-au scris în acest oraș sau au legătură cu municipiul”, a precizat Daniel Alic.

Pe lângă volumele mai greu accesibile elevii pot găsi în anticariat și cărțile de care au nevoie la școală în ediții mai vechi, cărți care nu se găsesc niciodată pe Internet.

Anticariatul a fost deschis de Primăria Caransebeș, Casa de Cultură și Gugulania Land.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/