Gugulanii au pășit cu dreptul în play-off

explo 1000x200

Banatul Caransebeș a câștigat primul meci al disputei cu CSM București și conduce cu 1-0 la general.

Aproape 700 de spectatori au salutat sâmbătă seara victoria elevilor lui Valentin Pereu, în primul meci al disputei cu CSM București, din play-off-ul pentru locurile 5-8 din Divizia A1 de volei masculin. Banatul s-a impus cu 3-0, după trei seturi viu disputate, primul și ultimul fiind câștigate de gazde pe muchie de cuțit. Gugulanii au câștigat cele trei seturi cu 28-26, 25-15 și 25-23.

Antrenorul Valentin Pereu a fost mulțumit parțial de jocul elevilor săi. „Un meci bun, dar cu mici scăpări, mai ales în preluare, dar sperăm că săptămâna viitoare să ne perfecționăm și acest capitol. Încă nu s-a terminat, avem returul la București, sperăm să batem acolo ca să terminăm faza asta de play-off”, a spus antrenorul Valentin Pereu după meci.

Jucătorii au simțit cel mai bine încărcătura partidei. „Am jucat toți foarte bine, nu a fost ușor, având în vedere că am câștigat puțin mai greu primul set, la diferență mică. Apoi ne-am făcut meciul mai ușor și am fost peste ei la toate capitolele. Am văzut ce joacă și sper ca la București să nu întâmpinăm probleme, să tranșăm disputa din două jocuri, să avem mai mult timp pentru a pregăti meciul pentru locul 5”, a declarat coordonatorul Laurențiu Vânătoru, completat de Emil Lung: „Azi (sâmbătă – n.r.) ne-a ieșit jocul tuturor, nu doar mie, ne-am ajutat, ne-am completat, am încercat să facem cât mai puține greșeli. La București va fi un meci greu, dar sperăm să câștigăm”.

Al doilea meci dintre Banatul Caransebeș și CSM București va fi sâmbătă, 2 aprilie, în capitală, întâlnire la care elevii lui Valentin Pereu ar putea fi încurajați de un grup de suporteri. „Am vorbit cu domnul primar, posibil să deplasăm galeria la București, să punem presiune pe bucureșteni, să forțăm victoria. În cel mai rău caz, vom disputa jocul decisiv tot pe terenul nostru, unde cu sprijinul acestui public sigur vom câștiga”, a declarat președintele grupării gugulane, Cristian Stepanescu.

banner 970 x 250