Trei dintre cei şapte interlopi arestaţi de procurorii de la Crimă Organizată în urma operaţiunii „Revanşa”, Daniel Condraş, Cătălin Dreşcan şi Florin Nicola, vin în această dimineaţă la Tribunalul Caraş-Severin cu cereri de liberare sub control judiciar.
UPDATE
Tribunalul Caraş-Severin a respins cererile de liberare sub control judiciar formulate de cei trei inculpaţi. Aceştia au posibilitatea de a declara recurs.
Florin Nicola şi Cătălin Dreşcan s-au arătat dispuşi, în urmă cu o săptămână, chiar şi la plata unei cauţiuni, numai să scape de arest. Instanţa a stabilit preţul corect pentru punerea lor în libertate, 50.000 de lei de fiecare, bani pe care niciunul din cei doi inculpaţi nu i-a pus la dispoziţia instanţei. Astfel, faţă de aceştia s-a menţinut starea de arest preventiv. Cei doi revin în sala de judecată, de data asta, însoţiţi de liderul grupării, Daniel Condraş, cu cereri de liberare sub control judiciar.
„Practic, clienţii mei s-au asociat pentru a săvârşi contravenţii, nu infracţiuni”, afirmă avocatul Teofil Drugărin în încercarea de a motiva cererile interlopilor. Procurorii spun însă că punerea în libertate a celor trei constituie pericol social. „Activitatea infracţională consta în principal în introducerea de ţigări în ţară în special prin Punctul de Frontieră Naidăş a unor ţigări achiziţionate din Serbia şi distribuirea acestora pe ”piaţa neagră”, în cea mai mare parte pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş. În acelaşi timp gruparea infracţională şi-a cristalizat şi poziţia în lumea interlopă din zonă, obţinându-se date certe privind implicarea în activităţi pe linie de violenţă”, spune Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.
Nu mai puţin de 60 de poliţişti şi jandarmi au luat parte la Operaţiunea „Revanşa”, în timpul căreia au efectuat 15 percheziţii domiciliare pe raza oraşelor Bocşa şi Oraviţa, în urma cărora au fost ridicate documente, medii de stocare şi 500 de pachete de ţigări. De asemenea au fost percheziţionate şi indisponibilizate cinci autoturisme.