Dunca îi cere lui Bunei banii de şpagă!

Omul de afaceri timişorean a înaintat Tribunalului Caraş-Severin o cerere de restituire a sumei de 20.000 de euro, bani ce reprezintă o parte din şpaga pe care i-a plătit-o primarului comunei Zăvoi, în 2010, pentru ca acesta să încheie un contract de asociere în participaţiune cu firma milionarului legat de proiectul acestuia de pe Muntele Mic.

Romeo Dunca a investit 1,2 milioane de euro în proiectul montan, bani pe care i-ar fi pierdut dacă nu ar fi semnat contractul de asociere cu Primăria Zăvoi. Antonie Bunei i-ar fi pretins pentru semnarea contractului o şpagă de 50.000 de euro. Cei doi au bătut palma până la urmă pentru doar 47.000 de euro. Dunca a apucat să-i dea edilului-şef, direct sau prin intermediari, în trei tranşe, 35.000 de euro. Cum lucrurile au stagnat o bună perioadă de timp, iar Antonie Bunei îi cerea cu insistenţă să plătească şi restul de şpagă, Romeo Dunca s-a gândit că va fi tras pe sfoară şi atunci a făcut denunţul la DNA.

Procurorii anticorupţie au organizat flagrantul, ocazie cu care au confiscat 15.000 de euro, sumă ce i-a fost restituită lui Dunca, şi l-au trimis după gratii pe primarul Zăvoiului. Omul de afaceri mai are însă de recuperat 20.000 de euro din şpaga plătită primarului. Pentru restituirea acestei sume, Romeo Dunca a cerut ajutorul Tribunalului Caraş-Severin, instanţă ce judecă dosarul în care Antonie Bunei e inculpat pentru luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în formă calificată. “Prin rechizitoriul întocmit, s-a reţinut de către procuror faptul că, la cererea mituitorului, instanţa de fond se va pronunţa cu privire la cererea de restituire a sumei de 20.000 de euro dată cu titlu de mită. Dacă nu se reţinea în rechizitoriu faptul că această sumă se poate restitui la cerererea denunţătorului, nu era admisibilă o asemenea cerere”, a declarat Loredana Sabo, avocata lui Romeo Dunca.

În vederea recuperării celor 20.000 de euro, procurorii DNA au dispus de la bun început instituirea sechestrului asigurator asupra casei şi a unui teren ce-i aparţin lui Antonie Bunei. În plus, cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate şi consemnate la CEC Bank diverse sume de bani, instanţa urmând a se pronunţa cu privire la confiscarea lor şi restituirea acestora către denunţătorul Romeo Dunca. Cererea de restituire a şpăgii va fi pusă în discuţia astăzi, la Tribunalul Caraş-Severin.

Este foarte adevărat că sunt puţine cazuri în care se fac astfel de cereri de restituire a unor sume de bani ce au făcut obiectul unor dări de mită, dar cererea este perfect legală”, Loredana Sabo, avocat