Gruparea lui Bujor, trimisă în judecată!

Bogdan Bujor, Randi Tokar, Ciprian Rîpanu şi Sorin Şonea au fost arestaţi înainte să-şi ducă planul la îndeplinire, iar acum se află în arestul IPJ Caraș-Severin. Cum materialul de urmărire penală a fost finalizat, tinerii care au șocat orașul prin faptele lor, sunt trimiși în judecată.

Deși își susțineau cu ardoare nevinovăția și aruncau cu acuze la adresa polițiștilor și procurorilor, s-a dovedit că probele pe care anchetatorii le-au adunat împotriva lor, au fost suficiente ca instanța să îi țină în continuare în spatele gratiilor. Instanța a analizat dacă este cazul sau nu ca aceștia să rămână după gratii până la primul termen și a decis că reprezintă un pericol social și că ar fi mai bine să stea la „izolare”. Alături de cei patru, și Florina Urziceanu a fost trimisă în judecată, însă aceasta a fost lăsată în libertate de judecători. Potrivit rechizitoriului, membrii grupării lui Bujor visau să devină „stăpânii orașului”. Din declarațiile pe care le-au dat martorii reiese faptul că Bogdan Bujor, care era considerat „creierul” grupării avea o atitudine de speriat. Amenințările și actele dure inițiate de acesta nu erau doar la adresa omului de afaceri a cărui asasinare o planifica, ci și la adresa altori reșițeni, dar care acum, au depus mărturie împotriva lui.

Procurorii de la Crimă Organizată vorbesc despre indivizi foarte periculoşi, care au desfăşurat în mod constant şi repetat acte de ameninţare, şantaj şi incendiere a autoturismelor omului de afaceri, iar mai apoi, au premedidat uciderea acestuia. “La dosarul cauzei există indicii şi probe certe că în data de 12 mai, inculpaţii au participat la o încercare de ucidere a victimei, încercare nefinalizată ca urmare a lipsei din localitate a lui Bogdan Bujor. Ca atare, inculpaţii s-au mobilizat, au stabilit în detaliu asupra modului cum vor săvârşi infracţiunea şi, în data de 23 mai, sub îndrumarea directă a lui Bogdan Bujor, au încercat din nou să săvârşească omorul”, se arată în motivarea arestării celor patru.

leader board 728 x 90 px

Tinerii nu glumeau şi erau hotărâţi să-l lichideze pe afaceristul reşiţean. Cel puţin aşa reiese din informaţiile şi datele prezentate de procurorii de la Crimă Organizată. “Inculpaţii au utilizat un autoturism cu numere de înmatriculare false, arme letale şi neletale, un pumnal cu lama de 19 cm, şepci ataşate cu perucă, ochelari de soare, mănuşi negre, mijloace apte să conducă la finalizarea faptei. Inculpaţii au fost surprinşi de organele de poliţie în timp ce executau activităţi de pândă la domiciliul victimei şi anihilarea consecinţei negative a faptei lor s-a datorat monitorizării audio-video a grupului, dar şi a faptului că victima nu sosise încă la domiciliu”, se arată în aceeaşi motivare a instanţei.