Grup infracțional, arme folosite ilegal, șpagă și informații nepublice vândute oamenilor cu influență!

Oameni ai legii din Caraș-Severin au fost călcați astăzi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism și ofițerii Serviciului Județean Anticorupție într-un dosar privind destructurarea unui grup infracțional organizat având drept scop nerespectarea regimului armelor și munițiilor!

DIICOT a confirmat informațiile publicate în premieră de Express de Banat și a oferit primele informații oficiale. Astfel, un număr de 9 percheziţii domiciliare au fost efectuate astăzu pe raza județului Caraș-Severin, dintre care una la sediul unei instituții din cadrul MAI! E vorba despre Serviciul Arme din IPJ Caraș-Severin. E vorba despre o cauză în care „se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, mărturie mincinoasă și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”.

La finele lunii iulie a acestui an, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe raza județului Caraș-Severin s-a constituit un grup infracțional organizat având drept scop nerespectarea regimului armelor și munițiilor de către persoane apropiate membrilor grupului sau de către persoane dispuse să ofere diferite sume de bani sau alte foloase pentru a obține dreptul de a procura și deține arme. „În fapt, s-a reținut că, începând cu anul 2017, la nivelul județului s-a constituit un grup infracțional organizat format din șeful unui serviciu din cadrul unei instituții aparținând MAI, un ofițer și 3 agenți de poliție din același serviciu, precum și administratorul și angajatul unei societăți comerciale autorizate în domeniul armelor și munițiilor. La grupul inițial constituit, au aderat, ulterior, și alte persoane, fără calitate specială, scopul fiind obținerea unor beneficii de la persoane care intenționau să obțină autorizația de procurare a unei arme sau de la persoane care dețineau deja arme și care săvârșeau diverse infracțiuni sau contravenții la regimul armelor și munițiilor”, informează DIICOT.

Membrii grupului au obținut beneficii materiale de la persoane care intenționau să obțină autorizația de procurare a unei arme prin organizarea de cursuri de instruire teoretică și practică, la finalizarea cărora, cursanții susțineau un examen în fața unei comisii formate din polițiști specializați. Cursurile nu se susțineau, iar înainte de susținerea examenului, polițiștii din grupare divulgau subiectele de examen. Promovabilitatea era în procent de 100%! 

„Promovarea examenului la cursurile organizate de această societate comercială a devenit de notorietate în rândul persoanelor interesate și au existat cazuri în care persoane care domiciliau în județele limitrofe și care nu reușeau să promoveze examenele în județele în care aveau domiciliul, se înscriau la cursurile organizate de societatea comercială în cauză unde reușita era garantată.  Totodată, grupul infracțional organizat favoriza anumite persoane cu funcții importante, care dețineau deja arme și care săvârșeau diverse infracțiuni sau contravenții la regimul armelor și munițiilor. Astfel, la grupul infracțional organizat au aderat doi suspecți cu funcții importante, care au săvârșit infracțiuni și contravenții la regimul armelor și munițiilor, fiind protejați de ceilalți membri ai grupului pentru a nu răspunde penal sau contravențional prin tergiversarea cercetărilor în dosare penale, falsificarea unor înscrisuri ale societății comerciale autorizate sau neaplicarea unor sancțiuni complementare (anularea sau suspendarea dreptului de deținere a armelor)”, au reținut procurorii. 

În urma perchezițiilor domiciliare au fost puse în executare un număr de 10 mandate de aducere.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/