Gruia Stoica face afaceri cu reșițenii din spatele gratiilor. Ce intenții are cu Hotel Semenic?

explo 1000x200

Nu doar ruinele de pe Muntele Semenic sunt o piedică în calea turismului, ci și imobilul pe care controversatul om de afaceri îl deține chiar în centrul municipiului prin firma SC Turist Semenic.

De mai multă vreme, oficialii locali poartă discuții cu reprezentanții lui Gruia Stoica pentru cumpărarea hotelului Semenic, renumit pe vremuri pentru condițiile bune pe care le oferea turiștilor. Până în momentul de față însă nu s-a ajuns la un numitor comun, dar executivul local este decis să nu renunțe la idee, astfel că insistă, iar semnalele par a fi tot mai bune pentru o potențială investiție, mai ales că birourile Primăriei Reșița sunt împrăștiate prin tot orașul, iar spațiile nu oferă condiții tocmai bune pentru relaționarea cu publicul. În această situație sunt, de exemplu, birourile de la Blocul 800, așa cum este cunoscut de reșițeni.

,,Noi am luat legătura în primă fază vizavi de amenajarea lui pentru că este amplasat în centrul orașului și trebuie amenajat, eventual chiar dată o destinație, după care am încercat să discutăm pe tema preluării lui. E mult spus negocieri. E vorba mai mult de tatonări vizavi de cumpărarea lui. Dacă tot nu face nimic cu el, nu reușește să îl vândă… Și așa noi suntem deficitari la spații, suntem împărțiți în mai multe imobile. Dacă ajungem la un preț bun ne gândim să îl cumpărăm și să ne grupăm aici, în centru, cum ar fi normal, a spus Ioan Crina, viceprimarul Reșiței, în urma dezbaterii publice privind reamenajarea și modernizarea centrului civic al orașului.

În ce îl privește pe Gruia Stoica, pe data de 30 de ianuarie acesta a fost arestat preventiv pentru că ar fi încercat să cumpere influență, după ce i-a dat trei milioane de euro unui avocat pentru a afla înainte prețul CFR Marfă, care era scos la licitație și pe care voia să pună mâna. În prezent, presa centrală relatează că omul de afaceri se află în arest la domiciliu, dar proprietatea în care este captiv acesta e un adevărat paradis. Potrivit cancan.ro, ,,domiciliul” lui Stoica este de fapt o adevărată feudă. Imobilul se vede din satelit și este situat la marginea capitalei, în Pipera. Palatul lui Gruia, probabil cel mai mare din zonă, este atât de securizat, încât la ușa lui nu se ajunge decât cu un bodyguard.

Comments

  1. xxx alegatorul- neinitiatul says:

    Blestemul lumii! Cade la resita,n-ai spatii pt angajatii tai,dar ,iaras dar de ce nu au facut targul si sa-l sufle lui Gruia stoica? NU SE STIA CA LE TREBUIE SPATII?????? Iara ne caciulim?Ba un furnicular acum,probabil ca acum au suma necesara ,nici cu un cent in plus. Sa ne spuna cati bani avea primaria in conturi1 unci cand dorea achizitionarea,si cat au acum…..RESITA MERGE BRICI, ATA, de taiat mamaliga romaneasca!Acum vrea cumpararea fostul Semenic ,SA puna la punc centru civic cu bani, adica euro…..DE UNDE????? Sa gasit comoara resitei?????? e la Bucale? Comoara!1200 de locuri de munca numai la negru,ca la ajofm 6,domn primar…. pa