Groapă pentru moloz! Spațiu pentru depozitarea deșeurilor din construcții, amenajat la Lugoj

Primăria Municipiului Lugoj pune la dispoziția cetățenilor un loc desemnat special pentru depozitarea deșeurilor care provin din construcții, după ce în ultima perioadă, pe raza municipiului, dar și la periferie, numeroase gropi de gunoi clandestine și-au făcut apariția.

Cetățenii sunt informați că pot depozita molozul, respectiv deșeurile inerte rezultate din construcții (mortar, pietriș, cărămizi, țigle) la fosta balastieră AEGEF, unde accesul se face de pe centura ocolitoare a municipiului, din direcția Caransebeș, înainte de podul peste râul Timiș. Locul de depozitare este situat în spatele balastierei Compact.

Accesul spre locul de depozitare este permis de luni până vineri, între orele 7.30 și 14.30. În acest spațiu este interzisă depunerea deșeurilor menajere sau a oricărui alt tip de deșeuri în afară de cele rezultate din construcții.

Amintim că în luna februarie a acestui an un bărbat cu domiciliul în Fârdea și o femeie au fost surprinși de polițiștii locali în timp ce aruncau pe domeniul public, lângă imobilul fostei centrale termice din cartierul Micro IV, mai multe ambalaje și deșeuri rezultate în urma renovării unui apartament. Bărbatul a fost sancționat de oamenii legii cu o amendă de 3.000 de lei.

Legea prevede că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.