Solicitări puține! Doar opt lugojeni au cerut ajutorul DASC pentru programarea la vaccin

Luna trecută, Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj anunța locuitorii municipiului Lugoj și ai satelor aparținătoare – Tapia și Măguri, care se încadrează în categoria persoanelor vulnerabile, adulți cu vârsta de peste 65 de ani și persoane cu boli cronice, cu privire la faptul că există posibilitatea de programare pentru vaccinare și prin intermediul instituției.

Cu toate acestea, solicitările sunt, deocamdată, extrem de scăzute. Doar opt persoane au luat legătura cu Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj în vederea programării la vaccinare. Dintre aceștia, șapte își doresc să fie vaccinați cu vaccinul Pfizer, în vreme ce o singură persoană a optat pentru AstraZeneca. Din nefericire, la ora actuală solicitările celor care doresc vaccinul Pfizer nu pot fi încărcate pe platformă, deoarece diferența de calendar dintre prima doză și rapel este de aproximativ 8 săptămâni, lucru care se traduce prin faptul că la Lugoj, momentan, se pot face programări în timp util doar pentru AstraZeneca.

Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj pune în continuare la dispoziția publicului interesat numerele de telefon 0760/240351; 0256/351441 – interior 205 și 0256/329961 la care vor fi preluate apelurile solicitanților, de luni până vineri, în intervalul orar 8-16.

Persoanele care doresc să se programeze pentru vaccinare vor comunica datele de identitate (nume, prenume, CNP, număr telefon mobil), iar angajații D.A.S.C. Lugoj care vor prelua apelurile telefonice, vor consemna datele furnizate în fișe de solicitare pentru programarea la vaccinare, cu respectarea regulamentului european de protecție a datelor. Ulterior, solicitanții vor fi contactați telefonic de către angajații D.A.S.C. Lugoj pentru a se încerca programarea acestora pe platforma electronică ROVACCINARE.