Vizită la prim-ministru! Primarul Marcel Avram i-a prezentat lui Florin Cîțu proiectele de dezvoltare ale Făgetului

Ziua de marți, 13 aprilie, a fost una reușită și nu cu ghinion pentru Marcel Avram, primarul orașului Făget, care a fost prezent la București, la sediul Guvernului României și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru a prezenta mai multe investiții necesare orașului în fruntea căruia se află.

Edilul-șef a fost prezent în prima fază la Ministerul Dezvoltării, unde a depus cererile pentru cinci proiecte de modernizare a infrastructurii orașului și a satelor arondate. Apoi, Marcel Avram s-a întâlnit și cu premierul Florin Cîțu, pentru a-i prezenta și susține solicitările. „Am depus solicitările pentru includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social a cinci proiecte de interes local. Totodată, am avut și o întâlnire de lucru cu prim-ministrul României, domnul Florin Cîțu. Principala temă dezbătută a fost discutarea acestor proiecte, precum și necesitatea și oportunitatea implementării lor. Sperăm ca, în cursul acestui an, pentru o parte din ele, și la începutul anului viitor pentru restul, să semnăm contractele de finanțare, iar mai apoi să trecem efectiv la implementarea lor. I-am făcut și un cadou domnului prim-ministru, o lucrare de excepție – Monografia Făgetului, scrisă de domnii profesori Dumitru Tomoni și Ion Căliman, pentru a ne cunoaște mai bine localitatea și istoria ei.”, a transmis primarul Marcel Avram.

Cinci proiecte mari de infrastructură

Primele două proiecte prezentate vizează reabilitarea drumului comunal Făget-Bichigi-Povergina-Bunea Mare, pe o lungime de 14 kilometri și construirea unei școli cu clasele 0-IV în incinta Liceului Teoretic „Traian Vuia”. „Clasele 0-IV funcționează și în prezent la Liceul «Traian Vuia», însă sălile sunt mici și prea înghesuite. Este singurul lucru, pe partea de educație, de care sunt nemulțumit, de aceea dorim să construim o școală cu cel puțin zece săli de studiu, cât mai mari, grupuri sanitare și tot ce e necesar. O astfel de unitate de învățământ am realizat recent în partea românească a Făgetului.”, a declarat edilul-șef al Făgetului.

Un alt proiect important este cel de introducere a rețelelor de apă și canalizare în satul aparținător Brănești. „Tot pe Programul Național de Dezvoltare Locală avem demarată investiția de introducere a rețelelor de apă și canalizare la Bătești, iar acum vom da drumul la lucrări asemănătoare și la Begheiu Mic.”, ne-a mai spus Marcel Avram. Ultimele două proiecte prezentate au ca scop modernizarea tuturor străzilor din urbea de pe Bega, cu rigole de scurgere și podețe, precum și reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Casei de Cultură. Acesta este un proiect mai vechi, depus în urmă cu mai mulți ani la Compania Națională de Investiții, care nu și-a găsit finanțare, prin care se dorește înlocuirea acoperișului, a scenei, a mobilierului, a ușilor și a ferestrelor, izolare termică și multe altele.