Gripa ocolește Banatul. La nivel național s-a dat alarma!

Până acum, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă în Banat. Deși la nivel național situația este mult mai rea decât anul trecut pe vremea asta, fiind de 10 ori mai multe îmbolnăviri, județele Caraș-Severin și Timiș au fost ocolite.


Deși temperaturile au oscilat destul de mult în unele zile, iar virozele sunt una dintre principalele cauze pentru care oamenii ajung la medic în această perioadă, nu s-a înregistrat până acum niciun caz de gripă. La nivel național însă, există deja aproape 400 de îmbolnăviri, spre deosebire de doar 30 anul trecut în luna decembrie.

Nu este exclus însă ca gripa să își facă apariția și în județele din vestul țării. Sezonul trecut, gripa și-a făcut apariția abia spre finalul perioadei, în lunile februarie și martie. O persoană din Timiș și alte 4 din Caraș-Severin și-au pierdut viața, în timp ce alte zeci s-au îmbolnăvit.

Până acum, în Caraș-Severin aproape 9.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei, în timp ce în Timiș, numărul celor care s-au imunizat este dublu.