Grindeanu și Hurduzeu, împreună împotriva trendului!

Colegi de bancă încă din clasa întâi, Sorin Grindeanu și Silviu Hurduzeu au rămas prieteni chiar și astăzi. Au copilărit împreună, iar mai târziu au luat decizii importante… tot împreună. Recent, actualul premier a făcut dezvăluiri din trecutul politic al celor doi.

Sunt prieteni din copilărie și au rămas alături unul altuia indiferent de greutățile prin care au trecut. Caransebeșenii Sorin Grindeanu și Silviu Hurduzeu au intrat împreună în politică, decizia venind la doar câteva zile după alegerile prezidențiale din anul 1996. Actualul premier a vorbit recent, într-o emisiune transmisă de TVR, despre începuturile sale politice, dar și despre direcția în care și-a orientat votul la alegerile din urmă cu mai bine de 20 de ani.

„În primul tur în 1996 am votat cu Partidul Democrat, care avea atunci candidat pe Petre Roman la alegerile prezidenţiale şi care era partid de stânga la acel moment, membru în Internaţionala Socialistă, dar care, între tururi, a considerat necesar să se alieze cu dreapta, în Convenţia Democrată, ceea ce pentru mine a fost o lovitură în ceea ce credeam. Adică ce facem? Răsturnăm toate principiile, absolut tot?”, a spus Grindeanu.

CITEȘTE ȘI: Președintele îl susține pe Sorin Grindeanu! „Sunt alături de el pentru că ne leagă o veche prietenie”

Prim-ministrul susține că în turul doi a votat cu Iliescu, iar la trei zile după ce acesta a pierdut în favoarea lui Emil Constantinescu, la vârsta de 23 de ani, s-a înscris în PDSR, împreună cu bunul său prieten, Silviu Hurduzeu, despre care e sigur că a votat la fel.

„Era în 1996 şi tocmai fuseseră alegerile – şi parlamentare şi prezidenţiale. Eram în Timişoara, unde domnul Emil Constantinescu câştigase en fanfare. Convenţia Democrată, pe vremea aceea, câştigase alegerile împreună cu aliaţii săi. Era foarte multă speranţă în complex (n.r. complexul studenţesc). Eu eram printre puţinii care votaseră invers, adică votasem stânga şi cu domnul Iliescu – eu şi încă cel puţin un prieten de-al meu care în acest moment e preşedintele CJ Caraş-Severin (n.r. Silviu Hurduzeu). Am mers împreună să ne înscriem (n.r. în PDSR), în 1996, la 3 zile după ce pierduse alegerile stânga. M-am considerat de stânga şi am rămas”, a adăugat Grindeanu.

Alegerile prezidenţiale din 1996 au fost câştigate de candidatul CDR, Emil Constantinescu, cel care l-a surclasat în turul doi pe candidatul PDSR, Ion Iliescu, obţinând 54,41% din sufragii, faţă de 45,59%.