Grindeanu: Cel mai lung tunel din România este cu un pas mai aproape de construcție

po 1000x100px (3)

CNAIR a transmis la ANAP pentru validare documentația pentru etapa a doua a licitației Tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, care include și Tunelul Meseș (Autostrada Transilvania), anunță Sorin Grindeanu: „Cel mai lung tunel din România este cu un pas mai aproape de construcție”.

„Cel mai lung tunel din România este cu un pas mai aproape de construcție! CNAIR a transmis la ANAP pentru validare documentația pentru etapa a 2-a a licitației Tronsonului Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, care include și Tunelul Meseș – Autostrada Transilvania”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor precizează că prima etapă a licitației pentru acest lot a fost lansată, în luna aprilie 2020, la un preț estimat de 4,5 miliarde de lei, fără TVA.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Cel mai dificil lot al autostrăzii Transilvania are o lungime de 41 de km din care 2,9 km reprezintă tunelul Meseș, cu un cost estimat de aproximativ 1 miliard de lei (fără TVA). Tunelul (forat) va avea două galerii și două benzi de circulație pe fiecare sens. Pe acest lot urmează să mai fie construite 65 de viaducte, poduri și pasaje, cu o lungime totală de 13 km. Contractul, finanțat prin POT 2021-2027, prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor.”, conchide Grindeanu.

banner 970 x 250