Azilul de bătrâni din Bocşa se confruntă din nou cu probleme. Fostul manager al instituţiei a revenit în funcţie în urma unei decizii a instanţei judecătoreşti, iar întreg personalul a demarat o grevă japoneză.
După o pauză de şapte luni în care Azilul de bătrâni din Bocşa a fost manageriat de Monica Monenciu, Ionela Ancuţa Pascu a revenit în fotoliul de director al instituţiei, decizia instanţei provocând din nou scandal. Motivele care au dus la demiterea managerului Pascu sunt cele care i-au determinat pe angajaţi să intre astăzi în grevă japoneză. Întreg personalul este indignat de revenirea acesteia la conducere şi, din această dimineaţă, a declanşat o mişcare de protest. Fiecare angajat şi-a pus câte o banderolă pe mână cu inscripţia „grevă” şi a aşteptat momentul pentru a discuta cu noua conducere, însă fără rezultat. Managerului Ancuţa Pascu i se reproşează faptul că a condus instituţia dictatorial, că nu a comunicat sub nicio formă cu ceilalţi angajaţi şi că ar fi administrat defectuos azilul.
„Noi am încercat să vorbim cu doamna Pascu, însă am primit un răspuns negativ, spunând că va convoca o şedinţă în măsura în care va avea timp disponibil. Astfel, am încercat o formă de protest mai blândă, iar dacă nu se va remedia situaţia vom trece la altfel de grevă. Facem asta pentru că, în anii în care a fost director, nu a colaborat cu noi, având o atitudine de superioritate. Mie mi-a cerut un milion de lucruri, iar cu ceilalţi nici nu a stat la discuţii”, a declarat Monica Monenciu, fostul director interimar al azilului.
Monica Monenciu Alina Naghi
Personalul fostului Spital de Boli Cronice din Bocşa s-a arătat foarte revoltat şi nemulţumit de revenirea doamnei Pascu în funcţia de manager al instituţiei, în momentul de faţă fiind un adevărat conflict între angajaţi şi conducere: „Doamna Pascu a venit şi şi-a reluat postul de director ca şi cum ar fi venit după o nouă zi de muncă. Noi, angajaţii, cerem în contiuare demiterea dânsei, pentru că nu putem lucra sub presiunea care a fost până acum. A venit asupra noastră ca o dictatură, toată lumea trebuia să ştie de frică. De fiecare dată când voiam să discutăm cu ea aveam câte o dispută, aceasta sărind şi la bătaie. Practic, am fost agresată atât eu, cât şi colegele mele. Am fost lăsată pe coridor, fără dulap, fără nimic, pentru că aşa a considerat dânsa. La toţi ne impunea să facem multe lucruri deodată, eu lucram şi câte 12 ore pe zi şi nu făceam faţă cererilor. Ea ştia doar să trimită hârtii prin secretară şi nu discuta deloc cu personalul”, a fost părerea Alinei Naghi, una dintre infirmierele azilului.
Reprezentanţii administraţiei locale susţin că era normal ca oamenii să îşi spună nemulţumirile în ceea ce priveşte revenirea Ancuţei Pascu la conducerea instituţiei: „Din punctul meu de vedere s-a respectat legea şi, având o sentinţă judecătorească, eram obligat să pun în aplicare acest aspect. Oamenii, trăind într-o democraţie, se pot manifesta şi îşi pot spune nemulţumirile prin diverse forme, era de aşteptat. Deocamdată, mă bucură faptul că lucrurile funcţionează în azil, iar bătrânii nu au de suferit din cauza acestor neplăceri create de managerul instituţiei şi personal. Am înţeles că s-au adus tot felul de acuze cum că eu aş fi în spatele acestor manifestări, însă dezmint în totalitate şi sper ca în spatele acestor afirmaţii să fie şi probele necesare, pentru că altfel mă voi vedea în instanţă cu persoanele care îmi aduc acuzaţii gratuite şi nefondate”, a declarat edilul Eugen Cismăneanţu.
Acesta a dorit să transmită un mesaj atât bătrânilor, angajaţilor din azil, cât şi conducerii: „Pacienţii şi personalul trebuie să înţeleagă situaţia şi să se comporte ca atare, întrucât nu se pot opune instanţei judecătoreşti. Doamnei manager îi urez succes şi sunt curios să văd care este planul pe viitor pentru dezvoltarea azilului, întrebare pe care i-am mai adresat-o şi nu a avut niciun răspuns”, a adăugat primarul.