Modificările aduse proiectului care vizează modernizarea transportului public în comun și reducerea emisiilor de carbon în orașul de pe Valea Carașului întâmpină pentru a opta oară consecutiv dificultăți în ceea ce privește adoptarea lor. Nici măcar participarea la ședința ordinară a Consiliului Local a edilului Dumitru Ursu nu i-a convins pe toți aleşii locali că respectivele modificări sunt suficient de edificatoare.
Dacă, inițial, valoarea proiectului integrat cu titlul „Reducerea emisiilor de carbon în orașul Oravița bazată pe investiții destinate îmbunătățirii mobilității locuitorilor orașului Oravița” era de peste 6 milioane de lei, odată cu creșterea costurilor de achiziție, au crescut și costurile neeligibile, fapt care a generat nedumerire în rândul consilierilor locali. Teama majoră a acestora este aceea că respectivele cheltuieli vor fi suportate din bugetul local, deși, în proiectul de hotărâre supus votului, se precizează destul de clar că acestea vor fi suportate de la bugetul de stat, mai exact suma de peste 16.000 lei.
Mai mulți consilieri au semnalat faptul că din bugetul local a fost alocată o sumă de bani pentru reabilitatea drumului de la Răchitova, reabilitare care nu intră în proiectul eligibil, însă care contribuie în mod esențial la asigurarea infrastructurii necesare în momentul în care autobuzele vor porni la drum.
O altă problemă ridicată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local de astăzi a vizat rentabilitatea implementării acestui proiect, mai ales în ceea ce privește mentenanța acestuia.
Față de această situație tensionată, atât primarul Ursu, cât consilierul personal al acestuia, Lorena Ion, au încercat să explice că nu există interese ascunse, singurul interes fiind binele concitadinilor, discuțiile pe tema rentabilității fiind premature la momentul actual. De asemenea, pentru a evita penalitățile care ar putea genera costuri suplimentare la bugetul local (25% din valoarea totală a proiectului), șeful administrației publice locale i-a invitat la discuții punctuale atât pe reprezentanții Partidului Național Liberal, cât și pe cei ai Pro România, aceștia fiind singurii care încă nu par convinși de lămuririle primite până în prezent.
Cel mai probabil, proiectul va fi repus pe ordinea de zi cu ocazia următoarelor întruniri ale aleșilor locali.