Bebe Pasere a vrut să fie „cocoș” în Primăria Caransebeș, dar a ratat șansa să demonstreze!

Primarul Felix Borcean a explicat motivele pentru care l-a sacrificat pe viceprimar dintr-o funcție pe care Bebe Pasere spune că a îndeplinit-o exemplar! „Doar cinci motive m-au determinat, față de domnul Mocioalcă, care a avut zece motive să nu mă voteze la alegerile locale!”

Decizia de a introduce, în ultimul moment proiectul de hotărâre privind demiterea consilierului Bebe Felician Pasere nu a fost pripită spune primarul Felix Borcean. Ba mai mult el a și transmis în spațiul public mesajul de rupere a lanțului de iubire încă de acum câteva zile.

Deși Pasere îl acuză pe Borcean că a fost un ordin politic, colegii din alianță PSD și PMP întorcându-i spatele, primarul spune că la urechile sale au ajuns mai multe informații de la oameni din primărie privind grandomania viceprimarului, consumul exagerat de motorină pentru mașina de serviciu, dar și insistența pentru schimbarea destinației unui teren din vecinătatea caselor pe care acesta le-a construit în cartierul Pipirig, amintindu-i că Primăria nu este afacere personală:

El a votat organigrama pentru că a aflat că i se pregătește ceva, eu știu toate discuțiile din spatele votului organigramei…, întâlniri de taină în diverse locații cu diverși președinți de partid, în speță noul șef al PSD, Ion Mocioalcă, care a transmis că nu ar fi bine să se voteze organigrama…, hai să-i dăm o lecție lui Felix. Deși pare o victimă a acestei decizii nu este chiar așa…, până la a se ajunge în situația de astăzi s-au dus multe lupte subterane. Eu le-am transmis din start că nu negociez această organigramă, o supun la vot și dacă trece bine, dacă nu trece, iar foarte bine! El a început să povestească prin cartiere că, de fapt el este acum la putere, el este un viceprimar care aparține unui partid, iar eu sunt un independent care nu a făcut nimic 4 ani și, cumva și-a construit așa o perspectivă electorală, lucru care mie nu mi se pare corect în momentul de față. Le-am spus și city managerului și lui: în ianuarie 2024 pot să dea drumul la campania electorală, până atunci cu toții suntem angajați al Primăriei. Sunt chestiuni personale, el insistă foarte mult de a retrage dreptul de folosință a terenului cu destinația cimitir baptist din proximitatea reședinței lui și a pus și presiune pe cei de la Urbanism. Nu poți să faci pe cocoșul cu niște angajați care lucrează de ani de zile în primărie cu studii și experiență!”, ne-a declarat Felix Borcean.

Edilul a mai adăugat că nu e nevoie să apară pe pagina personală de facebook cum asfaltează ștrăzi, pentru că o fac ca angajați ai Primăriei, nu din bani proprii. Toate lucrările pot apărea pe pagina instituției pentru că lucrează o echipă, a spus Borcean, care-l acuză pe Pasere și de lipsa de colaborare cu șefii de direcții și compartimente cărora le-a vorbit de pe un picior de superioritate:

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Consider că situația devenise tensionată și consider că nu se poate lucra armonios într-o instituție în condițiile astea nu vreau să mai am experiențele anilor trecuți. Vreau să fie lucrurile clare și transparente, iar cel care va veni, sau cea care va veni pe acest post trebuie să înțeleagă acest aspect. Nu încercăm să facem activități subversive, să ne săpăm unul pe altul, pentru că până la urmă toate lucrurile astea nu duc decât la un dezastru al funcționalității Primăriei. Eu le-am spus ce am avut de la spus la întâlnirile pe care le-am avut, dar au continuat. Ca să nu mai vorbesc că Bebe Pasere a consumat aproape dublul combustibilului acordat prin rație executivului Primăriei. Avem 120 de litri pe lună, ori, când el consumă 207 litri într-o lună, îți dă de gândit”, a declarat primarul Felix Borcean care este convins că și dizolvarea biroului local al PSD și venirea la conducere a lui Ion Mocioaclă a agitat lucrurile, însă nu dorește să intre în bucătăria internă a partidului, chiar dacă recunoaște că alături de el în campanie au fost oamenii din aripa tânără a PSD Caransebeș numindu-i pe Petru Schinteie, Florin Bogdea și ceilalți membrii din birou.

Edilul a retras de pe ordinea de zi proiectul de numire a unui nou viceprimar după ce a purtat discuții și cu grupul PNL și cu grupul PSD, considerând că până la viitoarea ședință lucrurile se vor liniști și lămuri, astfel că nu va exclude nici o variantă de viceprimar ca fiind posibilă:

Pentru că se prefigura o răzbunare a consilierilor Pro România ca să dea votul unui alt candidat decât cel acceptat de noi prin negociere, am spus: decât să se ne pripim, haideți să lăsăm pentru o altă dată, să se reconfigureze Consiliul, mi s-a părut un gest de fair play pentru toată lumea! Sunt doar cinci motive pentru care am decis să nu mai lucrez cu Bebe Pasere, domnul Mocioalcă a avut zece motive să nu mă voteze, eu nu am găsit decât cinci dar sunt pertinente!”, a mai adăugat Felix Borcean, spunând că este posibil orice acum, ceea ce este foarte bine și sănătos din punct de vedere democratic.

Felix Borcean a mai adăugat că în urma acestei despărțiri de viceprimarul Bebe Pasere pierde și consilierul său personal Bebe Iova, care în prezent nu mai are obiectul muncii și nici nu se mai poate întoarce pe postul de consilier local PSD.

banner maxagro