Grădinițe noi în trei comune din Timiș, în urma unor investiții de aproape două milioane de euro

Trei comune din județul Timiș vor avea grădinițe noi, în viitorul apropiat, în urma unor investiții care se ridică la peste 1,8 milioane de euro. Astfel, vor beneficia de condiții moderne prichindeii din Cărpiniș, Lenauheim și Teremia Mare.

Primăriile din trei comune din județul Timiș au început să facă demersurile necesare cu scopul de a le oferi copiilor condiții moderne în cadrul grădinițelor. Prin urmare, în urmă cu câteva zile, au fost lansate licitațiile publice în vederea construirii de noi grădinițe sau reabilitării clădirilor existente din localitățile Cărpiniș, Lenauheim și Teremia Mare.

Dacă ne referim la comuna Teremia Mare, primăria caută un constructor pentru a finaliza grădinița cu program prelungit, cu două etaje, din localitate, în care vor învăța șase grupe de copii. Valoarea investiției se ridică la peste 620.000 euro, cu TVA inclus, iar termenul-limită pentru primirea ofertelor este data de 16 august.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, în comuna Cărpiniș primăria a lansat o licitație publică în vederea găsirii unei firme care să demoleze clădirea care adăpostește grădinița și să ridice alta în loc. Astfel, noua grădiniță va avea două etaje, bucătărie proprie și ar urma să învețe trei grupe de copii, unitatea fiind cu program prelungit. Valoarea contractului este estimată la aproximativ 600.000 euro, cu TVA inclus, fondurile fiind asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală II. În noua grădiniță vor învăța 60 de copii și va avea sală festivă, sală de mese cu bucătărie, un cabinet medical, iar în curte vor fi amenajate locuri de joacă. Termenul-limită pentru primirea ofertelor este data de 19 august.

Totodată, și Primăria Lenauheim a lansat o licitație publică cu scopul reabilitării grădiniței din localitate. „Suprafața construită este de 1016 mp. Lucrări propuse: intervenții (consolidări) la structura de rezistență, finisaje interioare și exterioare, instalații electrice, sanitare și încălzire.”, scrie în anunțul de participare la licitație. Valoarea lucrărilor se ridică la peste 650.000 euro, cu TVA inclus, termenul-limită pentru primirea ofertelor fiind data de 20 august.