Grădina Zoologică, gata în proporție de 50 la sută

Oficialii de la Primăria Reșița promit că vor relua lucrările la Grădina Zoologică din oraș în luna aprilie sau cel mai târziu în mai. Deși acestea ar fi trebuit să fie gata, ritmul în care au venit banii de la Ministerul Mediului nu a fost cel dorit.

Grădina Zoologică „Ion Crişan” este prima din zona de vest a ţării. Şi ca să se menţină în fruntea clasamentului, acum are parte de un proiect unic de extindere. Dacă mărirea spaţiului în care trăiesc acum animalele nu ar fi fost făcută, parcul zoologic ar fi trebuit închis. O altă soluţie ar fi fost renunţarea la speciile exotice, care dau atâta farmec grădinii. În prezent, la Reșița sunt 25 de specii, cu 144 de exemplare.
Reşiţenii pot sta liniştiţi acum, pentru că municipalitatea a primit o tranşa de la Ministerul Mediului, din finanţarea de 1,3 milioane de euro.

În ce priveşte cofinanţarea locală, aleşii au aprobat partea lor de 25 la sută, astfel că banii sunt deja prevăzuţi în buget. Devenit certitudine, la extidere şi modernizare se lucrează cu spor. „Deja, 50 la sută din lucrare este gata, iar lucrările se reiau atunci când vremea o permite”, a precizat edilul-şef, Mihai Stepanescu.
Potrivit proiectului, dacă reşiţenii vor merge la Grădina Zoologică, vor avea mai multe opţiuni ca să îşi petreacă timpul liber. Imediat lângă intrarea în parc, se construieşte un amfiteatru în aer liber. De asemenea, în vecinătate lui se ridică un centru educaţional, unde elevii de gimnaziu, dar şi cei de liceu, vor putea să iar parte la ore inedite de biologie. Copiii care nu vor să înveţe, ci doar să se joace cu animalele nu sunt nici ei scoşi din calcul pentru că o altă clădire este amenajată special pentru ei.