Fără căldură şi apă caldă!

E-on Gaz România a trimis pe adresa Primăriei Reşiţa adresa cu nr.119/12.01.2012 prin care anunţă că va întrerupe furnizarea gazului metan către CET, ceea ce ar însemna ca abonaţii societăţii de termie să rămână în frig şi fără apă caldă la robinet.

Primarul Mihai Stepanescu a tras nenumărate semnale de alarmă, dar interesele politice au învins încă o dată nevoile cetăţenilor. “Din cauza faptului că Societatea Comercială a Consiliului Local „Cet 2010 Reşiţa” nu a primit ajutorul guvernamental promis există posibilitatea ca furnizarea gazului să fie întreruptă începând cu data de astăzi, 13 ianuarie. Ca atare, încălzirea şi apa caldă menajeră nu va mai fi furnizată la aproximativ 3.000 de familii şi 21 de şcoli”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Tăiată mereu de pe listă la rectificările bugetare făcute de Consiliul Judeţean, Primăria Reşiţa nu mai poate susţine consumul, subvenţiile şi, mai ales, pierderile mari ale sistemului învechit. Tocmai din acest motiv, adresa sosită de la E-on Gaz pe adresa municipalităţii a fost redirecţionată şi către prefectul Octavian Ţunea şi preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde.

“Sperăm şi în ultimul ceas ca atenţia Guvernului, Prefecturii Caraş-Severin şi Consiliul Judeţean să se îndrepte şi către consumatorii în cauză, alocând sumele restante, solicitate prin adresele noastre şi proiectul de Guvern, deoarece, din cele 12.000.000 lei s-a alocat doar suma de 900.000 de lei, cu aproximativ două luni în urmă”, Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei